
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.
Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Ziele przytulii oczyszcza krew oraz układ chłonny. Dzięki swoim właściwościom poprawia krążenie krwi, przez co przeciwdziała groźnej zakrzepicy. Dodatkowo zioło pomaga w walce z żylakami, prostatą, hemoroidami, a także z miażdżycą. Przytulię można stosować również zewnętrznie. Działa rozkurczowo, przeciwbólowo, antyseptyczne, moczopędnie, żółciopędnie, a także regeneruje i oczyszcza organizm. Pomaga nie tylko w walce z chorobami wewnętrznymi, ale i skórnymi takimi jak trądzik, egzema przebarwienia, łuszczyca. Ma również zbawienny wpływ na układ nerwowy regulując jego procesy.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Składniki: Przytulia właściwa ziele Galium verum
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przygotowania i zalecane spożycie: jedną pełną łyżeczkę ziela zalać szklanką (200 ml) gorącej wody i pozostawić pod przykryciem 10 minut. Pić 3 razy dziennie świeżo przygotowany napar, przed posiłkiem. Najlepsze efekty przynosi systematyczne spożywanie (picie) herbatki.