- Wyprzedaż!
- -50%

DATA WAŻNOŚCI: 09/2023
Owoce amla („indyjski agrest”) rosną na drzewie nazywanym potocznie amlą lub amalaką. Amla pomaga utrzymać zdrowy poziom cholesterolu we krwi. Zastosowana kosmetycznie, świetnie wpływa na włosy i skórę.
Owoce amli są bogactwem wielu cennych związków bioaktywnych, takich jak: flawonoidy, kwas galusowy i ellagowy, polifenole, karotenoidy i fitosterole oraz dużych ilości witaminy C. Składniki te współdziałając ze sobą wykazują bardzo silne działanie antyoksydacyjne. Jak wiadomo, antyoksydanty spowalniają procesy starzenia się komórek, uszczelniają naczynia krwionośne, wzmacniają odporność, optymalizują odpowiedź przeciwzapalną organizmu. W Ajurwedzie owoce amla uważane są za sekret długowieczności. Stosowane są do zabiegów pielęgnacyjnych i odżywczych twarzy, ciała i włosów. Sproszkowane owoce amla można wykorzystać do przyrządzenia maseczki odmładzającej lub odżywki do włosów. Dodawane do codziennych posiłków (owsianek, koktajli, jogurtów) mogą stanowić wartościowe uzupełnienie diety.
Właściwości prozdrowotne:
-spowalnia procesy starzenia się komórek
-wzmacnia i pielęgnuje skórę i włosy
-wspiera naturalną odporność organizmu
Skład: amla proszek z owoców 100%
Kraj pochodzenia: Indie
Zalecany sposób użycia: spożywać 1 lub 2 płaskie łyżeczki dziennie. Można wymieszać z jogurtem, sokiem lub koktajlem.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Smak: słodki, gorzki, kwaśny, cierpki, ostry
Zdrowie: zdrowie skóry, sprawne krążenie, antyoksydanty, pielęgnacja włosów, longevity (długowieczność), zdrowe włosy i paznokcie, trądzik
Migdały - najlepsze źródło magnezu
Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady.
Przed spożyciem wstrząsnąć.
Właściwości: napar z ruty pomaga w utrzymaniu równowagi mikrobiologicznej jelit.
Ruta zwyczajna właściwości prozdrowotne:
Regeneruje florę bakteryjną jelit, dzięki temu znikają zaparcia, wzdęcia, zmęczenie. Poprawia pracę układu pokarmowego, odmładza i regeneruje narządy. Kuracja zakwasem na glistniku ma dobroczynny wpływ na nasz organizm.
Występowanie osadu w produkcie jest zjawiskiem naturalnym.
DATA WAŻNOŚCI: 09/2023
Owoce amla („indyjski agrest”) rosną na drzewie nazywanym potocznie amlą lub amalaką. Amla pomaga utrzymać zdrowy poziom cholesterolu we krwi. Zastosowana kosmetycznie, świetnie wpływa na włosy i skórę.