• Obecnie brak na stanie
    Wiąz czerwony kora mielona 50g Nanga

Wiąz czerwony kora mielona 50g Nanga

34,30 zł
Brutto

Wspomaga regenerację ubytków w śluzówce żołądka i dwunastnicy. Łagodzi podrażnienia gardła i skóry

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami.

Właściwości prozdrowotne:

Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego.

Otacza błony śluzowe warstwą ochronną.

Składniki:

Kora wiązu czerwonego 100%.

Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej lub mielonej.

Produkt najwyższej jakości!

Kraj pochodzenia: USA.

Zalecany sposób użycia:

Wyciąg wodny: 4-5 g (około 2 płaskie łyżeczki) zmielonej kory zalać szklanką wrzącej wody.

Odstawić pod przykryciem na 20-30 minut. Szklankę takiego wyciągu należy spożywać w ciągu dnia małymi porcjami.

Sposób przechowywania:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!

Po otwarciu produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.

Przeciwwskazania:

Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Część rośliny: kora

Tradycyjna medycyna: Ameryka Północna

Kraj pochodzenia: Chiny

Zdrowie: Sprawne jelita, Układ oddechowy

Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji

5903076404572

Specyficzne kody

EAN13
5903076404572

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 2 W magazynie

Witamina C jest aktywatorem wielu enzymów; bierze udział w syntezie kortykosteroidów i niektórych neuroprzekaźników oraz w przemianach tyrozyny; wpływa stabilizująco na psychikę; jest naturalnym przeciwutleniaczem, przyspiesza gojenie ran i spowalnia proces starzenia się skóry. Bierze również udział w syntezie kolagenu.

Pierzga pszczela 100g Królewskie Miody

40,00 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Zawarte w pierzdze mikro- i makroelementy, a także witaminy sprawiają, że ten produkt pszczeli może być stosowany jako suplement diety, a także element wspierający terapię farmakologiczną podczas różnego rodzaju chorób. Uważa się, że pierzga wykazuje działanie:

antybakteryjne,

wzmacniające,

stymulujące,

regenerująco-odżywcze.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny