- Wyprzedaż!
- -12%
- Obecnie brak na stanie
- Brak na stanie

SKŁADNIKI
ryż do sushi* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny ryż biały okrągły doskonały do sushi. Grube, okrągłe, lekko przezroczyste ziarna gwarantują idealny smak sushi. Polecamy również do zup, sałatek i jako składnik farszów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu pod przykryciem ok. 15 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz - 0,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 79 g,
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Włochy
Burak to warzywo, który za swoje bogate właściwości jest ceniony od wieków. Do dnia dzisiejszego jest wykorzystywany w codziennej diecie, pod wieloma postaciami.
Ekologiczny sproszkowany burak jest doskonałym dodatkiem m. in. do soków, koktajli i sałatek.
data ważności:31.01.2023
D-ryboza to pięciowęglowy cukier prosty należący do aldoz, czyli monosacharydów posiadających grupę aldehydową. Pomimo podobieństwa w budowie strukturalnej oraz przynależności do tej samej grupy związków, D-ryboza posiada odmienne właściwości oraz pełni inne funkcje w organizmie od standardowych cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza.