- Wyprzedaż!
- -15%

Grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. Uznawane za podstawowy składnik w kuchni Dalekiego Wschodu. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do zup, potraw duszonych i sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.
Składniki: mun (grzyby suszone)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania: grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10 min. Wodę po moczeniu można wykorzystać.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 29,5 g
w tym cukry - 0,2 g
Błonnik - 41 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g