Triphala 100g Nanga
Właściwości prozdrowotne:
- pobudza perystaltykę jelit, przyczyniając się do regularnych wypróżnień, ale nie powoduje jednocześnie „rozleniwienia” jelit, tak jak środki przeczyszczające
- sprzyja regeneracji błony śluzowej, która wyścieła jelito cienkie i grube oraz żołądek, pomaga uszczelnić jelita i wspomaga gojenie się wrzodów żołądka i dwunastnicy
- pobudza rozwój korzystnej mikroflory jelitowej
- pomaga przy IBS (ang. irritable bowel syndrome, czyli zespół jelita drażliwego) poprawiając funkcjonowanie jelit
- jest źródłem błonnika pokarmowego, a więc pomaga utrzymać prawidłowy poziom glukozy i cholesterolu we krwi
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
100 g
ZASTOSOWANIE:
Przez pierwsze 3 miesiące zaleca się stosowanie od pół do jednej płaskiej łyżeczki triphali (2-4 g) 2 razy dziennie: rano i wieczorem na pół godziny przed posiłkiem. Proszek należy wymieszać z niewielką ilością wody i całość wypić. Po 3 miesiącach dawkę można zmniejszyć do ¼-½ łyżeczki (1-2 g) stosowanej 2 razy dziennie.
SKŁAD:
owoce amla (Emblica officinalis), bhibitaki (Terminalia bellerica) i haritaki (Terminalia chebula) zmielone i połączone w równych proporcjach
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem: 09/2023.