0
#

Olej kosmetyczny laurowy z wawrzynu szlachetnego 50ml Etja

29,90 zł
Brutto
Ilość

Guarantee safe & secure checkout

Olej Laurowy z wawrzynu szlachetnego 50ml słoik Etja

Rodzaj drzew i krzewów z rodziny wawrzynowatych. Wawrzyn szlachetny rośnie w basenie Morza Śródziemnego. Gatunek charakteryzuje się skórzastymi, wiecznie zielonymi i silnie aromatycznymi liśćmi, które stanowią popularną przyprawę. Dodatkowo z owoców rośliny w postaci jagód tłoczy się olej (Oleum Laurinum). W skład oleju ze świeżych owoców wchodzą glicerydy kwasu laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego oraz olejki eteryczne.

OLEJ LAUROWY /Laurus Nobilis Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z wawrzynu szlachetnego. Zawiera: chlorofil, przeciwutleniacze, NNKT oraz olejki eteryczne. Wykazuje działanie antyseptyczne, przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, odnawia ochronny płaszcz hydrolipidowy skóry. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne, pomaga w walce z chorobami grzybiczymi, łuszczycą, czy egzemą. Skuteczny w leczeniu łupieżu, wypadaniu włosów i chorej skóry głowy. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej, i skłonnej do wyprysków.

Olej laurowy firmy ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny. produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA OLEJ LAUROWY

• stosować bezpośrednio na skórę. Może być również rozcieńczany z innym olejem nośnikowym w pielęgnacji,

• uzdrawiająca kąpiel przyspieszy krążenie, rozszerzy naczynia krwionośne w skórze, a także rozgrzeje i pobudzi cały organizm - dodać do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej

wody ok. 10 gram oleju, kąpać się do 15 minut,

• stosować miejscowo na pojedyncze wypryski, stany zapalne i ranki - działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne,

• regularnie stosowany na skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, stany zapalne, łagodzi objawy łuszczycy, a także przyspiesza porost włosów,

• nacieranie opuchnięć powstałych w wyniku urazów,

• właściwości rozgrzewające sprawdzą się przy okładach na stopy (na noc) - zmiękczą zrogowaciałą i pękającą skórę,

• Stosować na dłonie i paznokcie - silne właściwości regeneracyjne i nawilżające przywrócą urodę dłonią,

• osoby dotknięte reumatyzmem mogą wcierać go w stawy - skutecznie uśmierza ból różnego pochodzenia reumatycznego i artretycznego,

• może posłużyć jako dodatek do bazy przeznaczonej w masażu - podobnie jak w przypadku kąpieli działa rozgrzewająco i pobudzi cały organizm,

• świetny dodatek do domowej produkcji kremów i balsamów np. w połączeniu z masłem shea BIO lub olejem kokosowym BIO.

POSTAĆ KOSMETYKU

Postać stała w kolorze zielonym. W dotknięciu ze skórą zaczyna się topić.

PRZECHOWYWANIE OLEJ LAUROWY

Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej w miejscu mało nasłonecznionym.

POCHODZENIE

TURCJA

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446929
4 Przedmioty

Opis

Forma produktu
Płyn

Specyficzne kody

EAN13
5908310446929

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Lanolina premium 50g Nanga

21,00 zł
Availability: 2 In Stock

Lanolina (z łac. lano - wełna) pozyskiwana jest z wełny owczej, wytwarzają ją gruczoły znajdujące się w skórze owiec. Rolą lanoliny jest ochrona wełny i skóry owiec przed zmieniającymi się czynnikami środowiska, czyli głównie światłem, deszczem, wiatrem i wysoką lub niską temperaturą.

Jako surowiec kosmetyczny lanolina wykorzystywana jest do produkcji kremów, maści i balsamów. Natłuszcza i zmiękcza skórę. 

Availability: 1 In Stock

data wazności:06.2023

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E . Wykazuje działanie nawilżające, ochronne i wygładzające skórę. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Zeolit (Klinoptylolit) 250g Nanga

18,90 zł
Availability: 10 In Stock

Zeolity naturalnie występujące w przyrodzie to nic innego jak minerały znajdujące się w pustych przestrzeniach niektórych osadowych lub magmowych skał. Zeolity posiadają szereg właściwości i z powodzeniem są wykorzystywane m.in. w medycynie, przy produkcji kosmetyków, w przemyśle chemicznym i ochronie środowiska.

W kosmetyce zeolit delikatnie oczyszcza skórę i włosy, hamuje wydzielanie potu i sebum i łagodzi podrażnienia.

Olej kosmetyczny Inca Inchi 50ml Etja

25,90 zł
Availability: 1 In Stock

Naturalne bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E. Uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia skóry. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

Krem pielęgnujący do twarzy i ciała dla dzieci 300ml Sylveco
  • Obecnie brak na stanie
Availability: Out of stock

Krem pielęgnujący do twarzy i ciała uzupełnia codzienną pielęgnację dziecka. Łatwo się rozprowadza i wchłania, pozostawia skórę nawilżoną i miękką. Wysoka zawartość oliwy z oliwek i oleju ze słodkich migdałów natłuszcza, wzmacnia barierę lipidową skóry i chroni przed podrażnieniami. Dodatek witaminy E i pantenolu przeciwdziała odparzeniom, działa łagodząco i regenerująco na skórę.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.