0

Olej kosmetyczny awokado BIO 50ml Etja

14,90 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee safe & secure checkout

Olej Avocado awokado 50 ml BIO Etja

DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo awokado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, zaliczane są do pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z awokado. Łatwo się wchłania w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, skwalanu, substancji mineralnych i protein. Nawilża i odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, łuszczycy, starzejącej się i wrażliwej. 

Olej Awokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

stosować bezpośrednio na skórę - twarz i ciało

bezpośrednia pielęgnacja suchej, spękanej skóry rąk

masaż intensywnie nawilżający we własnym zakresie

moczenie stóp 

jako oliwka do masażu wykorzystywana przez wyspecjalizowanego masażystę

Kąpiel intensywnie nawilżająca - dodawać jedną łyżkę stołową (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) ciepłej wody - czas kąpieli do 15/20 minut

olejowanie włosów - 3/5 cm od nasady włosów wmasować olej, zostawić na ok 30 minut następnie umyć głowę

jako dodatek do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.

jako dodatek do maseczek z glinki 

HISTORIA

Dobroczynne właściwości avocado były wykorzystywane już ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Meksyk

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446172
2 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5908310446172

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Szampon łopianowy 270ml Fitocosmetic

11,90 zł
Availability: 16 In Stock

Szampon do włosów suchych i zniszczonych na bazie orzechów mydlanych. Delikatnie myje włosy i skórę głowy, odbudowuje strukturę, wygładza włosy, podkreśla kolor. Wzbogacony olejkami łopianowymi i cedrowymi, kompleksem regenerującym. Głęboko odżywia, wzmacnia włosy, wspomaga wzrost włosów, zapewnia elastyczność i objętość.

 

Zeolit (Klinoptylolit) 250g Nanga

18,90 zł
Availability: 7 In Stock

Zeolity naturalnie występujące w przyrodzie to nic innego jak minerały znajdujące się w pustych przestrzeniach niektórych osadowych lub magmowych skał. Zeolity posiadają szereg właściwości i z powodzeniem są wykorzystywane m.in. w medycynie, przy produkcji kosmetyków, w przemyśle chemicznym i ochronie środowiska.

W kosmetyce zeolit delikatnie oczyszcza skórę i włosy, hamuje wydzielanie potu i sebum i łagodzi podrażnienia.

Availability: 1 In Stock

Krem pielęgnujący do twarzy i ciała uzupełnia codzienną pielęgnację dziecka. Łatwo się rozprowadza i wchłania, pozostawia skórę nawilżoną i miękką. Wysoka zawartość oliwy z oliwek i oleju ze słodkich migdałów natłuszcza, wzmacnia barierę lipidową skóry i chroni przed podrażnieniami. Dodatek witaminy E i pantenolu przeciwdziała odparzeniom, działa łagodząco i regenerująco na skórę.

Yerba Santa pęk 12-15cm Nanga
  • Obecnie brak na stanie

Yerba Santa pęk 12-15cm Nanga

24,60 zł
Dodaj do koszyka
Availability: Out of stock

Rdzenni mieszkańcy Ameryki wierzą, że Yerba Santa (Eriodictyon californicum) neutralizuje negatywną energię, mogącą wywoływać różne choroby. Okadzanie mieszkań oraz miejsc przebywania chorych służy oczyszczaniu powietrza, a przy okazji roztacza ciekawy – bardzo aromatyczny zapach. Yerba Santa również nadaje się do przeróżnych obrzędów sprzyjających oczyszczeniu i miłości

Orzechy piorące EKO 250g Nanga

14,50 zł 13,05 zł -10%
Availability: 2 In Stock

Orzechy piorące to owoce drzew z rodzaju Sapindus. Nazywane są tak ze względu na wysoką zawartość saponin, czyli naturalnych surfaktantów, dzięki którym mogą być stosowane do prania i mycia naczyń oraz do produkcji mydła. Stosowane były już w dalekiej przeszłości przez rdzenną ludność Azji i obu Ameryk.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.