0

Olej kosmetyczny rycynowy BIO 50ml Etja

13,90 zł
Brutto
Ilość

Guarantee safe & secure checkout

Olej Rycynowy BIO kosmetyczny 50ml Etja

RĄCZNIK POSPOLITY (Ricinus communis )

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy. 

OLEJ RYCYNOWY BIO /Ricinus Communis Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuję strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu  oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

stosować bezpośrednio na skórę. Warto rozcieńczać z innym olejem nośnikowym

kąpiel natłuszczająco-ochronna. Wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju.

dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty

włosy- wcieraj olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem. Zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę. Doskonały w walce z łupieżem suchym.

dodatek w odżywkach do włosów tłustych

idealny do pielęgnacji rzęs i brwi

Olej Rycynowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Azji

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446790
9 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5908310446790

15 innych produktów w tej samej kategorii:

Lanolina premium 50g Nanga

21,00 zł
Availability: 2 In Stock

Lanolina (z łac. lano - wełna) pozyskiwana jest z wełny owczej, wytwarzają ją gruczoły znajdujące się w skórze owiec. Rolą lanoliny jest ochrona wełny i skóry owiec przed zmieniającymi się czynnikami środowiska, czyli głównie światłem, deszczem, wiatrem i wysoką lub niską temperaturą.

Jako surowiec kosmetyczny lanolina wykorzystywana jest do produkcji kremów, maści i balsamów. Natłuszcza i zmiękcza skórę. 

Szampon łopianowy 270ml Fitocosmetic

11,90 zł
Availability: 16 In Stock

Szampon do włosów suchych i zniszczonych na bazie orzechów mydlanych. Delikatnie myje włosy i skórę głowy, odbudowuje strukturę, wygładza włosy, podkreśla kolor. Wzbogacony olejkami łopianowymi i cedrowymi, kompleksem regenerującym. Głęboko odżywia, wzmacnia włosy, wspomaga wzrost włosów, zapewnia elastyczność i objętość.

 

Zeolit (Klinoptylolit) 250g Nanga

18,90 zł
Availability: 7 In Stock

Zeolity naturalnie występujące w przyrodzie to nic innego jak minerały znajdujące się w pustych przestrzeniach niektórych osadowych lub magmowych skał. Zeolity posiadają szereg właściwości i z powodzeniem są wykorzystywane m.in. w medycynie, przy produkcji kosmetyków, w przemyśle chemicznym i ochronie środowiska.

W kosmetyce zeolit delikatnie oczyszcza skórę i włosy, hamuje wydzielanie potu i sebum i łagodzi podrażnienia.

Availability: 1 In Stock

Krem pielęgnujący do twarzy i ciała uzupełnia codzienną pielęgnację dziecka. Łatwo się rozprowadza i wchłania, pozostawia skórę nawilżoną i miękką. Wysoka zawartość oliwy z oliwek i oleju ze słodkich migdałów natłuszcza, wzmacnia barierę lipidową skóry i chroni przed podrażnieniami. Dodatek witaminy E i pantenolu przeciwdziała odparzeniom, działa łagodząco i regenerująco na skórę.

Availability: 1 In Stock

Brzoza biała posiada charakterystyczną sylwetkę o ażurowej koronie i wyróżniającą białą korę. Kolor ten brzoza zawdzięcza betulinie, substancji o wielokierunkowym, dobroczynnym działaniu.

Brzoza, jako drzewo, stymuluje radość. Jest jedna z ważniejszych roślin zielarskich: sok z brzozy (oskoła) jest znany ze swych właściwości odżywczych i oczyszczających, napary z liści są pomocne przy tonizowaniu skóry, a z drewna kory pozyskuje się dziegieć, naturalny preparat, skuteczny w przypadku wielu problemów skórnych.

Availability: 3 In Stock

Chmielowa włosomyjka to szampon przeznaczony dla mężczyzn, u których pojawia się łysienie, a włosy są cienkie i osłabione. Roślinne składniki tego szamponu zostały dobrane tak, by wspólnie stymulowały wzrost włosów, promowały ich zagęszczanie i wzmacniały je na całej długości.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.