0
#

Olej kosmetyczny ze słodkich migdałów 50ml Etja

14,90 zł
Brutto
Ilość

Guarantee safe & secure checkout

Olej ze słodkich migdałów kosmetyczny 50ml Etja

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów i poddawany późniejszemu procesowi częściowej rafinacji. Bardzo lekki i łagodny olej zawierający wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany przy stanach zapalnych skóry, podrażnieniach, egzemach i łuszczycy.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSÓB UŻYCIA 

w czystej postaci bezpośrednio na skórę

polecany do demakijażu

idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

dodatek do kremów, balsamów, mleczek 

naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą

produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę

ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów

kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni skórę

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446578
6 Przedmioty

Opis

Forma produktu
Płyn

Specyficzne kody

EAN13
5908310446578

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Availability: 6 In Stock

Olej Rycynowy BIO - Indyjski 100% czysty, tłoczony na zimno, bez użycia Heksanu

NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI SUROWIEC KOSMETYCZNY POCHODZĄCY Z CERTYFIKOWANYCH UPRAW EKOLOGICZNYCH.

Pojemności: 250/500 ml

z pompką

Dla zagwarantowania dobrego zabezpieczenia produktu w transporcie pompka jest dołączona do butelki osobno.

Kraj pochodzenia - INDIE na zimno tłoczony, nierafinowany

Olej kosmetyczny Inca Inchi 50ml Etja

25,90 zł
Availability: 1 In Stock

Naturalne bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E. Uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia skóry. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

Lanolina premium 50g Nanga

21,00 zł
Availability: 2 In Stock

Lanolina (z łac. lano - wełna) pozyskiwana jest z wełny owczej, wytwarzają ją gruczoły znajdujące się w skórze owiec. Rolą lanoliny jest ochrona wełny i skóry owiec przed zmieniającymi się czynnikami środowiska, czyli głównie światłem, deszczem, wiatrem i wysoką lub niską temperaturą.

Jako surowiec kosmetyczny lanolina wykorzystywana jest do produkcji kremów, maści i balsamów. Natłuszcza i zmiękcza skórę. 

Pomadka Odżywcza ochronna 4,6g VIANEK

14,90 zł
Availability: 8 In Stock

Pomadka ochronna zawierające odżywcze oleje (z pestek moreli, rokitnikowy, sojowy, jojoba), wosk pszczeli oraz masła (kakaowe, shea) doskonale nawilża i natłuszcza usta, zapobiegając ich wysychaniu i pękaniu. Pomadka posiada smakowity zapach mango i brzoskwini.

Kaolin Glinka biała 100g Nanga

14,00 zł
Availability: 2 In Stock

To najłagodniejsza ze wszystkich glinek. Charakteryzuje się pH wynoszącym 5, a więc optymalnym dla skóry. Jej uniwersalność sprawia, że może być stosowana do każdego typu cery i w każdym wieku.

Kwas bursztynowy 100g Nanga

12,39 zł
Availability: 7 In Stock

Kwas bursztynowy pomaga złagodzić kaca, jeśli jest przyjmowany w trakcie spożywania alkoholu oraz następnego dnia. Stosowany jest również jako środek łagodzący objawy menopauzy i uśmierzający bóle mięśni, stawów i kości przy zastosowaniu zewnętrznym.

Kwas bursztynowy występuje w bursztynie i stąd jego nazwa. Ale przede wszystkim powstaje on naturalnie w naszym ciele, a także we wszystkich organizmach żywych w trakcie cyklu Krebsa zachodzącego w mitochondriach.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.