0
#

Olej kosmetyczny z pestek moreli BIO 50ml Etja

13,90 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee safe & secure checkout

Olej z pestek moreli kosmetyczny 50ml Etja

MOREL POSPOLITA /Armeniaca vulgaris/ 

Drzewo lub krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Aktualnie występuje w wielu krajach jak USA, Argentyna, Chile i cała Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki otrzymuje się olej wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

NATURLANY OLEJ Z PESTEK MORELI /Prunus Armeniaca Kernel Oil/  

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej.

Olej z Pestek Moreli oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

bezpośrednio na skórę

masaż całego ciała

dodatek do kremów i balsamów

idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych

godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt

moczenie stóp

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446639
1 Przedmiot

Opis

Forma produktu
Płyn

Specyficzne kody

EAN13
5908310446639

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Olej kosmetyczny Inca Inchi 50ml Etja

25,90 zł
Availability: 1 In Stock

Naturalne bogactwo kwasów tłuszczowych, takich jak kwas omega-3,6,9, a także witaminy A i E. Uelastycznia skórę redukując zmarszczki oraz kurze łapki wokół oczu. Posiada właściwości ochronne spowalniające procesy starzenia skóry. Przeznaczony dla skóry suchej, wrażliwej, alergicznej i atopowej oraz skóry dzieci.

Availability: 1 In Stock

data wazności:06.2023

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek śliwki. Zawiera wysoką zawartość kwasu oleinowego ok. 65% (omega 9), linolowego (omega 6), antyoksydanty oraz witaminy B i E . Wykazuje działanie nawilżające, ochronne i wygładzające skórę. Chroni przed przesuszeniem i rozdwajaniem się końcówek włosów. Przeznaczony do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. 

Kwas bursztynowy 100g Nanga

12,39 zł
Availability: 7 In Stock

Kwas bursztynowy pomaga złagodzić kaca, jeśli jest przyjmowany w trakcie spożywania alkoholu oraz następnego dnia. Stosowany jest również jako środek łagodzący objawy menopauzy i uśmierzający bóle mięśni, stawów i kości przy zastosowaniu zewnętrznym.

Kwas bursztynowy występuje w bursztynie i stąd jego nazwa. Ale przede wszystkim powstaje on naturalnie w naszym ciele, a także we wszystkich organizmach żywych w trakcie cyklu Krebsa zachodzącego w mitochondriach.

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.