0

Olej kosmetyczny z pestek granatu BIO 50ml Etja

34,90 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

Guarantee safe & secure checkout

Olej z pestek granatu BIO kosmetyczny 50ml Etja

GRANATOWIEC WŁAŚCIWY  (Punica granatum)

Roślina występuję w odmianie ciernistego krzewu lub drzewa. Należy do rodziny krwawnicowatych. Uprawiana w klimacie gorącym i suchym. Występuje na Bliskim Wschodzie, w Indiach, na wybrzeżu Morza śródziemnego i w krajach Kaukazach. Jedna z najstarszych roślin hodowlanych Bliskiego Wschodu. Roślina osiąga wysokość do 5 metrów. Owoce inaczej jagody rośliny przypominają kształtem duże jabłka lub śliwki. Pokryte grubawą skórą o barwie purpurowej lub czerwonej posiadają wewnątrz tępograniaste nasiona. Z nasion uzyskuję się wysoko jakościowy olej o gęstej konsystencji.

OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO/Punica Granatum Seed Oil/  

Nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno, w wersji organicznej olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72% odpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także, bioaktywne składniki jak garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy. Posiada silne właściwości odżywcze i poprawia elastyczność skóry. Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny.  Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania) Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.

Olej z Pestek Granatu BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestracje w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie.

SPOSOBY UŻYCIA

Nie stanowi dobrej bazy ze względu na swoją gęstość.  Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych stosować bardziej jako substancję czynną 10-15%

Idealny dodatek do kremów pod oczy i innych olejów kosmetycznych - zmniejsza opuchliznę.

dodatek do oliwek do masażu. Polecany zwłaszcza dla osób aktywnie spędzających czas, gdzie dochodzi do wielu bólów mięśniowych.

dodawany w balsamach do ciała w stężeniu 5% w stosunku do ilości kosmetyku zapobiega powstawaniu nowych naczyń krwionośnych

Kąpiel - Zmieszaj ok. 5 ml oleju z pestek granatu z innym nośnikiem olejowym np. olejem awokado BIO, jojoba gold BIO i dodaj do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody. Czas kąpieli 15-20 minut. Silnie ujędrni skórę na całym ciele.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecane przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Europy, Turcja

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446110
1 Przedmiot

Specyficzne kody

EAN13
5908310446110

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Availability: 2 In Stock

Lawenda w formie olejku wykazuje szereg prozdrowotnych cech .Można używać go do kąpieli w celu ukojenia i wyciszenia przed snem. Z kolei zaaplikowany na skórę złagodzi świąd, miejscowy stan zapalny i ból. Można wykorzystać go także w naparach do uśmierzania dolegliwości żołądkowych. W tym wariancie stymuluje on produkcję soków trawiennych, przyspiesza perystaltykę jelit i zmniejsza wzdęcia.

Availability: 5 In Stock

Maść Czarci Pazur z Żywokostem i MSM  to wyjątkowa maść rozluźniająca. Dzięki obecności czynnej substancji pochodzącej z korzenia afrykańskiej rośliny „Czarci Pazur” oraz żywokostu i MSM przynosi ulgę w tak zwanych „zmęczonych kończynach” rąk i nóg.

Preparat przeznaczony jest dla osób starszych i sportowców po wysiłku fizycznym.

Leksykon zielarstwa
  • Obecnie brak na stanie

Leksykon zielarstwa

1,90 zł
Dodaj do koszyka
Availability: Out of stock

Leksykon przedstawia w prostej formie jakie zioła i owoce są pomocne przy konkretnych objawach chorobowych. Kuracje ziołowe w dużym stopniu przyspieszają pełny powrót do zdrowia. Należy pamiętać, że niektóre zioła wykazują bardzo silne działania i należy korzystać z nich z dużą rozwagą. 

Availability: 1 In Stock

Brzoza biała posiada charakterystyczną sylwetkę o ażurowej koronie i wyróżniającą białą korę. Kolor ten brzoza zawdzięcza betulinie, substancji o wielokierunkowym, dobroczynnym działaniu.

Brzoza, jako drzewo, stymuluje radość. Jest jedna z ważniejszych roślin zielarskich: sok z brzozy (oskoła) jest znany ze swych właściwości odżywczych i oczyszczających, napary z liści są pomocne przy tonizowaniu skóry, a z drewna kory pozyskuje się dziegieć, naturalny preparat, skuteczny w przypadku wielu problemów skórnych.

Złoto koloidalne niejonowane spray Au 200, 20ppm 100ml ProAktiv
  • Obecnie brak na stanie
Availability: Out of stock

Złoto w organizmie zaliczane jest do ultraelementów. Nie do końca poznana jest jego funkcja biologiczna. Stwierdzono, że wchodzi w skład struktur komórkowych; być może bierze udział w aktywacji procesów enzymatycznych i powstawaniu niektórych hormonów. Zaobserwowano, że jego zawartość w organizmie wraz z wiekiem maleje i nie ma możliwości uzupełnienia go za pomocą produktów spożywczych. 

Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników.
Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce "Regulamin i Polityka Prywatności" dostępnej na naszej stronie.