Zdrowa żywność
Jest 563 produktów.
Dostępność: Brak w magazynie
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
Dostępność: 4 W magazynie
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Dostępność: 2 W magazynie
OPIS
Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.
Dostępność: 2 W magazynie
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Dostępność: 3 W magazynie
Amarantus ekspandowany BIO 120g DOBRA KALORIA
Dostępność: 4 W magazynie
Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
Dostępność: Brak w magazynie
Najlepiej spożyć przed: 05.11.2023
Dostępność: 3 W magazynie
Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
Dostępność: 2 W magazynie
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Dostępność: 5 W magazynie
Ekologiczna Chia zwana też szałwią hiszpańską to gatunek rośliny zielnej kwitnącej latem, bardzo cenionej za swoje nasiona, które są ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona do musli, jogurtów, sałatek oraz wypieków. Można je również namoczyć w wodzie lub soku i używać jako naturalny zagęszczacz np. do zup.
Dostępność: 9 W magazynie
Herbatniki kakaowe w kształcie zwierzątek. Ekologiczne ciasteczka z dodatkiem kakao, bez spulchniaczy i konserwantów.