SKŁADNIKI:
soczewica żółta*, olej słonecznikowy* 1,2 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1324 kJ/315 kcal
Tłuszcz 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 37 g
w tym cukry 4,0 g
Błonnik 23 g
Białko 25 g
Sól 0,05 g
ZALECANY SPOSÓB UŻYCIA:
Uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 10-15 min. Posolić pod koniec gotowania.
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
400 g
INFORMACJA ALERGENNA:
Produkt może zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.