Gojnik (Szałwia libańska) 50g ziele Astron
- Napisać recenzję
13,50 zł
Brutto
Aromatyczna herbata z gojnika sprzyja szybszej regeneracji sił fizycznych i psychicznych. Łacińska nazwa `Sideritis` oznacza żelazo. W starożytności podawano go żołnierzom dla szybszego gojenia ran. Gojnik ma wiele prozdrowotnych właściwości.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Gojnik (szałwia libańska) 50g ziele Astron
Właściwości prozdrowotne:
- wykazuje działanie przeciwzapalne, antybakteryjne oraz wzmacniające,
- zawiera taniny, olejki eteryczne i jest naturalnym przeciwutleniaczem,
- stanowi bogate źródło żelaza,
- działa wzmacniająco i ma pozytywny wpływ na samopoczucie,
- jest bogatym źródłem składników mineralnych takich jak cynk, sód, magnez, miedź, kobalt,
- wspomaga układ krążenia,
- wzmacnia układ odpornościowy,
- wspomaga organizm w pozbywaniu się nagromadzonych toksyn,
- uznawany jest także za skuteczny afrodyzjak dlatego nazywany jest w niektórych regionach “bułgarską viagrą”,
- według różnych źródeł działa pomocnie w chorobach nerek, zaburzeniach czynności wątroby, chorobach układu oddechowego,
- według niemieckiego biologa molekularnego oraz lekarza z kliniki Neurologicznej Uniwersytetu w Magdeburgu prof. Jehnsa Panke podnosi on wydajność mentalną mózgu oraz hamuje stany zapalne, ma też istotny wpływ na usuwanie złogów białkowych w mózgu, które są głównym sprawcą demencji starczej oraz choroby Alzheimera.
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
50 g
ZASTOSOWANIE:
Pokruszyć 1 pęd z kwiatkiem, zalać w szklance wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 3 - 5 minut. Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZECIWWSKAZANIA:
Stosowanie gojnika jest bezpieczne i nie powoduje skutków ubocznych w wyniku przedawkowania.
SKŁAD:
ziele szałwii libańskiej (gojnika) 50 g
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.Pokruszyć 1 pęd z kwiatkiem, zalać w szklance wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 3 - 5 minut. Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.