Nasze mieszanki powstają ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości, ręcznie pakowanych składników. Nadają się do sporządzania smacznych, aromatycznych naparów pełnych naturalnego bogactwa, które z powodzeniem mogą zastępować inne codzienne napoje.
Sposób użycia
Jedną łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Mieszanka starannie wybranych ekologicznych ziół i owoców. Tarnina pomaga wzmocnić ciało a bez czarny i ziele jeżówki wspomagają układ odpornościowy organizmu. Ślaz i krwawnik działają kojąco na gardło.
Herbatkę polecamy jako uzupełnienie codziennej diety, w szczególności w okresie przeziębień.
ogórecznik lekarski działa kojąco na drogi oddechowe i ułatwia oddychanie, łagodzi ból zapalny i przyczynia się zachowania elastyczności i mobilności stawów, poprawia wydalanie wody przez nerki
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresesm oksydacyjnym
Miód gryczany zachwyca wielu smakoszy bogactwem swojego smaku, a także właściwości odżywczych. Nic dziwnego – to jeden z najbardziej wyrazistych miodów na świecie. Powstały z kwiatów rośliny miododajnej gryki zwyczajnej może służyć jako naturalny antybiotyk oraz sposób na wzmocnienie odporności organizmu. Jego doskonałe właściwości lecznicze wynikają bezpośrednio ze składu roślin, z których powstaje.
Jest zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka.Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.Pobudza proces odnowy i wzmacnia organizm.
Berberys zwyczajny (Berberis vulgaris) – zwany także kwaśnicą, to ciernisty, rozłożysty krzew o drobnych liściach i silnie aromatycznych kwiatach, wytwarzający charakterystyczne, czerwone owoce.
Grzyby cordyceps cenione są przede wszystkim z uwagi na swoją zdolność do zwalczania wolnych rodników, a także infekcji czy stanów zapalnych. Od wieków używane są w celu redukowania objawów zaburzeń układu oddechowego oraz łagodzenia kaszlu, przeziębień i uszkodzeń wątroby.
Wyciąg z grejpfruta ma silne działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Polecany w leczeniu Candida albicans, lamblii, zapaleniu zatok, może być używany do mycia warzyw w celu usunięcia toksyn