B-complex z ekstraktem z buraka i młodego jęczmienia.
Niacyna, witamina B2, B1, B6 oraz B12 wspiera właściwe funkcjonowanie układu nerwowego. Kwas pantotenowy, niacyna, ryboflawina i witamina B12 przyczyniają się do redukcji znużenia i zmęczenia.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
1. Maral korzeń (Leuzea)
Szczodrak krokoszowaty (Rhaponticum carthamoides) – nazywany maralem lub leuzeą, to roślina budową przypominająca oset z tą różnicą, że nie posiada ona kłujących elementów, a jej łodyga jest znacznie grubsza. Można spotkać ją na obszarach górzystych Azji Środkowej: na Syberii i w Północnej Mongolii. Surowcem zielarskim są korzenie i kłącza. Zawierają one m.in. fitoekdyzony, olejki eteryczne, flawonoidy, garbniki, karotenoidy, inulinę, kwas askorbinowy oraz sole mineralne. Nazwa maral pochodzi od podgatunku jelenia Cervus elaphus Maral, który żyje w skrajnych warunkach środowiskowych i chętnie odżywia się leuzeą. Mieszkańcy Syberii uważają, że to właśnie dzięki tej roślinie zwierzę to zyskuje siłę i wytrzymałość. Według rosyjskiej medycyny naturalnej maral to wspaniały adaptogen podnoszący możliwości fizyczne i psychiczne. Suplementacja maralem jest wskazana w okresach rekonwalescencji, a także dla zwiększenia ogólnej witalności.
Właściwości prozdrowotne:
Kraj pochodzenia: Rosja
2. Składniki
Korzeń maralu 100%.
3. Zalecany sposób użycia
1-2 łyżeczki sproszkowanego korzenia zalać dwiema szklankami wody. Gotować przez 20-30 minut, następnie pozostawić do ostudzenia pod przykryciem. Pić po 100 ml 2-3 x dziennie.
4. Sposób przechowywania
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.