Makaron z soczewicy czerwonej muszla gnocchi BIO 250g Fabijańscy

14,25 zł
Brutto

Makaron posiada naturalny smak i oryginalny, czerwony kolor. Smacznie komponuje się z różnego rodzaju sosami, w zupach, czy jako dodatek do zapiekanek. Produkt bezglutenowy, wegański, wegetariański. 

Ilość

Makaron z soczewicy czerwonej muszla gnocchi BIO 250g Fabijańscy

Ekologiczny makaron z czerwonej soczewicy producenta Fabijańscy to produkt bezglutenowy. Posiada naturalny smak i oryginalny, czerwony kolor. Soczewica jest rośliną strączkową, która charakteryzuje się dużą zawartością białka, jest jednym z najłatwiej przyswajalnych białek wśród roślin.

Makarony z czerwonej soczewicy produkowane przez firmę Fabijańscy składają się wyłącznie z certyfikowanej bezglutenowej mąki oraz źródlanej wody Kapellanki, dzięki czemu wszystkie bezcenne składniki zostają zachowane.
Kształt makaronu: muszla, gnocchi sardi.

Wysokiej jakości makaron, który smacznie komponuje się z różnego rodzaju sosami, w zupach, czy jako dodatek do zapiekanek.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotować dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, aby makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osolić wodę według własnego smaku, można dodać łyżkę oleju roślinnego.
Do gotującej się wody powoli wrzucać makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszać i gotować do miękkości 9-11 minut, al dente 7-8 minuty (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania).
W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić i przelać wodą.

SKŁADNIKI

mąka z soczewicy czerwonej**, woda źródlana
*certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G

Wartość energetyczna: 1449 kJ / 342 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 56,3 g
w tym cukry: 2 g
Błonnik: 4,9 g
Białko: 23,8 g
Sól: 0,036 g

INFORMACJE DODATKOWE

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Produkt bezglutenowy, wegański, wegetariański. 

Szczegóły produktu

5902811251099
3 Przedmioty