
SKŁADNIKI:
Herbata zielona 89%
pigwa owoc 9%
krokosz kwiat 1%
aromat
Enzygluten to kompleks enzymów trawiennych, wspomagający rozkład glutenu resztkowego w diecie bezglutenowej.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Enzygluten to kompleks enzymów trawiennych, w skład którego wchodzą: oligopeptydaza prolilowa (Toleraza® G), amylaza, proteazy oraz lipaza. Produkt został wzbogacony o aminokwas betainę.
Produkt przeznaczony jest do wspomagania rozkładu glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej.
Enzygluten to starannie dobrana kompozycja pięciu enzymów trawiennych: opatentowanej oligopeptydazy prolilowej (Toleraza®G), amylazy, proteazy 3.0, proteazy 4.5 oraz lipazy – powstała w celu wsparcia przewodu pokarmowego w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczy.
Enzygluten to innowacyjny kompleks enzymów trawiennych zawierający jako główny składnik opatentowaną oligopeptydazę prolilową Toleraza®G, której działanie polega na rozkładzie glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej. Nawet w przypadku diety bezglutenowej istnieje ryzyko niezamierzonego spożycia glutenu. Dlatego opracowano enzym Toleraza®G.
Produkt jest bezglutenowy, bez laktozy, bez białek mlecznych.
Białko glutenowe zawiera wiele aminokwasów proliny, które wymagają zaawansowanego procesu trawienia.
Źle strawione fragmenty glutenu mogą u niektórych osób powodować niekorzystne reakcje.
Enzygluten został wzbogacony dodatkowo o enzymy trawienne rozkładające makroskładniki takie jak węglowodany, białka i tłuszcze.
Składniki: betaina bezwodna (Betafin® BF 20), substancja glazurująca - hydroksypropylometyloceluloza, oligopeptydaza prolilowa (Toleraza® G), alfa amylaza (z
Aspergillus oryzae), proteaza 4.5 (z Bacillus licheniformis), lipaza (z Aspergillus oryzae), proteaza 3.0 (Aspergillus oryzae), L-leucyna, substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna.
Najważniejsze zalety Enzyglutenu: