

Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
200 g
Glicyna - organiczny związek chemiczny z grupy aminokwasów endogennych. To substancja, która stanowi najprostszy związek spośród 20 aminokwasów białkowych - glicyna ma tylko jeden atom wodoru w łańcuchu bocznym i stanowi niepolarną oraz neutralną substancję, która nie ma ładunku elektrycznego i nie wchodzi w reakcje z wodą. Organizm człowieka może syntetyzować glicynę z innych związków, jednak aminokwas może być dostarczany do ustroju również wraz z pożywieniem lub w formie suplementów diety - za źródła glicyny uznaje się składniki, takie jak np. czerwone mięso, drób, jaja, soczewica, jarmuż czy jogurt naturalny.
Glicyna może występować w ludzkim organizmie w skórze, tkance łącznej stawów czy tkance mięśniowej. Stanowi również pierwszorzędowy aminokwas w kolagenie, co sprawia, że wykorzystywana jest nie tylko jako składnik diety i suplementów, ale także jako związek obecny w kosmetykach.
glicyna
Porcję (1g) wymieszać w 100ml wody lub soku. Najlepiej spożyć 30 minut przed posiłkiem.
Przechowywać w temperaturze 15-25°C w zamkniętym opakowaniu w suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Produkt nie powinien być stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.