Sproszkowany Burak czerwony, jest produktem najwyższej jakości, może służyć zarówno do spożywania w postaci zdrowych i pożywnych koktajli, jak również jako baza czy dodatek do barszczy. Bardzo aromatyczny suszony burak, w skład którego wchodzi cała bulwa buraczana wraz ze swoimi prozdrowotnymi właściwościami, buraki nie są obierane ani łupione, Suszone w całości.
za sprawą betacyjanów, które nadają burakowi czerwono-fioletową barwę, pełni ważną rolę w profilaktyce nowotworowej,
za sprawą silnych antocyjanów, przeciwutleniaczy i czerwonych pigmentów, które zwalczają wolne rodniki uszkadzające DNA i potęgujące rozwój raka stosowany jest w walce z tą chorobą,
wspomaga organizm: po chemioterapii, w niedokrwistości, anemii i białaczce,
za sprawą wysokiej zawartości potasu i magnezu zapobiega i leczy nadciśnienie oraz inne choroby układu sercowo-naczyniowego, ponieważ skutecznie obniża ciśnienie tętnicze i zapobiega chorobom serca,
za sprawą betaminy wspomaga i reguluje pracę wątroby i przewodów żółciowych, a także woreczka żółciowego,
dzięki właściwościom zasadotwórczym znosi kaca,
dzięki właściwościom „spalającym tłuszcz” i chroniącym wątrobę, polecany jest w przypadku gdy wątroba niedomaga z powodu tzw. problemu alkoholowego,
za sprawą wysokiej zawartości błonnika, zalecany jest wszystkim zmagającym się z nadwagą (daje uczucie sytości), przyśpiesza przemianę materii, wspomaga leczenie otyłości (redukuje tkankę tłuszczową) oraz hamuje apetyt na słodycze,
oczyszcza organizm: eliminuje mocznik z organizmu oraz szkodliwe drobnoustroje, blokując ich zdolność przylepiania się do tkanek, a także ułatwia trawienie, obniża poziom cholesterolu, przeciwdziała miażdżycy i hamuje procesy gnilne w jelitach,
poprawia samopoczucie, wzmaga koncentrację, refleks, pamięć, zmniejsza napięcie nerwowe, leczy stres, depresję, apatię, różnego rodzaju nerwice oraz zaburzenia snu,
polecany dla sportowców i osób aktywnych: spowalnia wchłanianie się tlenu, pomaga usuwać szybciej zakwasy, przyczynia się do odżywiania fizjologicznego organizmu oraz budowy mięśni i poprawy kondycji
SKŁAD:
burak mielony 100%
SPOSÓB UŻYCIA:
1 łyżeczkę produktu wymieszać z wodą, sokiem lub innymi płynami. Zmilony burak służy jako zdrowy dodatek do zup, potraw, koktajli, surówek, jogurtów, serków i innych produktów spożywczych
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Ceniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw.
Ostropest plamisty Astron jest produktem spożywczym poprawiającym smak potraw i polecanym szczególnie dla osób, które chciałyby wspomóc funkcjonowanie swojej wątroby. Ostropest mielony można dodawać do wielu dań i napojów.
Miód gryczany zachwyca wielu smakoszy bogactwem swojego smaku, a także właściwości odżywczych. Nic dziwnego – to jeden z najbardziej wyrazistych miodów na świecie. Powstały z kwiatów rośliny miododajnej gryki zwyczajnej może służyć jako naturalny antybiotyk oraz sposób na wzmocnienie odporności organizmu. Jego doskonałe właściwości lecznicze wynikają bezpośrednio ze składu roślin, z których powstaje.
Jest zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka.Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.Pobudza proces odnowy i wzmacnia organizm.
Olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha) to tłuszcze naturalnie występujące w olejach z orzecha kokosowego i oleju palmowego. Są szybciej i łatwiej trawione niż inne rodzaje tłuszczów. MCT są łatwo wchłaniane z przewodu pokarmowego i bardzo szybko metabolizowane przez wątrobę.
Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.
Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Idealna do sałatek, surowych warzyw i zapiekanek. Nadaje się do pieczenia.
Ekologiczna kasza ORKISZOWA otrzymana z obłuszczonego ziarna orkiszu. Ma łagodny smak, jest wyjątkowo pożywna i na długo daje uczucie sytości. Polecamy jako bazę ciepłego śniadania, obiadu lub kolacji, na słodko lub słono oraz do zagęszczania zup i potraw jednogarnkowych.
Ekologiczne płatki drożdżowe nieaktywne to niezastąpiony składnik wielu dań wegetariańskich i wegańskich. Charakteryzują się delikatnym smakiem i zapachem. Poprawiają walory smakowe i odżywcze przygotowywanych posiłków. Mogą stanowić składnik sosów, pasztetów, past kanapkowych. Idealne jako dodatek do grillowanych i smażonych warzyw. Płatki nie są przeznaczone do wypieków.
D-ryboza to pięciowęglowy cukier prosty należący do aldoz, czyli monosacharydów posiadających grupę aldehydową. Pomimo podobieństwa w budowie strukturalnej oraz przynależności do tej samej grupy związków, D-ryboza posiada odmienne właściwości oraz pełni inne funkcje w organizmie od standardowych cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.