Sproszkowany Burak czerwony, jest produktem najwyższej jakości, może służyć zarówno do spożywania w postaci zdrowych i pożywnych koktajli, jak również jako baza czy dodatek do barszczy. Bardzo aromatyczny suszony burak, w skład którego wchodzi cała bulwa buraczana wraz ze swoimi prozdrowotnymi właściwościami, buraki nie są obierane ani łupione, Suszone w całości.
za sprawą betacyjanów, które nadają burakowi czerwono-fioletową barwę, pełni ważną rolę w profilaktyce nowotworowej,
za sprawą silnych antocyjanów, przeciwutleniaczy i czerwonych pigmentów, które zwalczają wolne rodniki uszkadzające DNA i potęgujące rozwój raka stosowany jest w walce z tą chorobą,
wspomaga organizm: po chemioterapii, w niedokrwistości, anemii i białaczce,
za sprawą wysokiej zawartości potasu i magnezu zapobiega i leczy nadciśnienie oraz inne choroby układu sercowo-naczyniowego, ponieważ skutecznie obniża ciśnienie tętnicze i zapobiega chorobom serca,
za sprawą betaminy wspomaga i reguluje pracę wątroby i przewodów żółciowych, a także woreczka żółciowego,
dzięki właściwościom zasadotwórczym znosi kaca,
dzięki właściwościom „spalającym tłuszcz” i chroniącym wątrobę, polecany jest w przypadku gdy wątroba niedomaga z powodu tzw. problemu alkoholowego,
za sprawą wysokiej zawartości błonnika, zalecany jest wszystkim zmagającym się z nadwagą (daje uczucie sytości), przyśpiesza przemianę materii, wspomaga leczenie otyłości (redukuje tkankę tłuszczową) oraz hamuje apetyt na słodycze,
oczyszcza organizm: eliminuje mocznik z organizmu oraz szkodliwe drobnoustroje, blokując ich zdolność przylepiania się do tkanek, a także ułatwia trawienie, obniża poziom cholesterolu, przeciwdziała miażdżycy i hamuje procesy gnilne w jelitach,
poprawia samopoczucie, wzmaga koncentrację, refleks, pamięć, zmniejsza napięcie nerwowe, leczy stres, depresję, apatię, różnego rodzaju nerwice oraz zaburzenia snu,
polecany dla sportowców i osób aktywnych: spowalnia wchłanianie się tlenu, pomaga usuwać szybciej zakwasy, przyczynia się do odżywiania fizjologicznego organizmu oraz budowy mięśni i poprawy kondycji
SKŁAD:
burak mielony 100%
SPOSÓB UŻYCIA:
1 łyżeczkę produktu wymieszać z wodą, sokiem lub innymi płynami. Zmilony burak służy jako zdrowy dodatek do zup, potraw, koktajli, surówek, jogurtów, serków i innych produktów spożywczych
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Chronić przed światłem
Ekologiczna suszona żurawina to doskonała, pożywna przekąska. Polecamy jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.
Sok bezpośrednio tłoczony z żurawiny wielkoowocowej. Posiada naturalnie kwaśny i cierpki smak. Produkt pasteryzowany. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Cukier waniliowy EKO powstał wyłącznie z naturalnych i ekologicznych składników. Wszystkie substancje pochodzą ze sprawdzonych źródeł, zostały też objęte certyfikatami kontroli. To tradycyjny cukier trzcinowy z aromatycznym dodatkiem laski wanilii. W 100% ekologiczny i przyjazny dla naszej kuchni.
Kawa mielona z ziaren daktylowca właściwego jest wytwarzana przez mycie, suszenie i gotowanie przez 30 minut w temperaturze 125*C, następnie prażenie i mielenie ziaren. Około 11-18% wagi owocu daktylowego to ziarno, które składa się z węglowodanów, błonnika pokarmowego, tłuszczu i białka.
Ceniona jest ze względu na charakterystyczny smak jaki nadaje potrawom. Mieloną gorczycą przyprawia się masła ziołowe, majonezy, surówki i kalafior, wzbogaca smak mięsa wołowego, wieprzowego, drobiu oraz sosów. Nasiona dodaje się do kwaszonych i konserwowych ogórków i innych warzyw.