Etja

Olej Avocado awokado 50 ml BIO Etja

14,00 zł
Brutto

Olej Avocado awokado 50 ml BIO Etja

DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo awokado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, zaliczane są do pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z awokado. Łatwo się wchłania w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, skwalanu, substancji mineralnych i protein. Nawilża i odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, łuszczycy, starzejącej się i wrażliwej. 

Olej Awokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

stosować bezpośrednio na skórę - twarz i ciało

bezpośrednia pielęgnacja suchej, spękanej skóry rąk

masaż intensywnie nawilżający we własnym zakresie

moczenie stóp 

jako oliwka do masażu wykorzystywana przez wyspecjalizowanego masażystę

Kąpiel intensywnie nawilżająca - dodawać jedną łyżkę stołową (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) ciepłej wody - czas kąpieli do 15/20 minut

olejowanie włosów - 3/5 cm od nasady włosów wmasować olej, zostawić na ok 30 minut następnie umyć głowę

jako dodatek do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.

jako dodatek do maseczek z glinki 

HISTORIA

Dobroczynne właściwości avocado były wykorzystywane już ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Meksyk

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446172

Komentarze

Komentarze (0)