Według literatury zielarskiej właściwości ziół i owoców wchodzących w skład kompozycji wzmacniają odporność organizmu na różnego rodzaju infekcje, przeziębienia, a także dostarczają wiele niezbędnych witamin i soli mineralnych. Zioła i owoce zaleca się zarówno dzieciom, młodzieży jak i osobom starszym szczególnie w okresie o większym ryzyku zachorowań.
Stosuje się jako przyprawę do zup pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny, baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, jajek, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom. Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Preparat powstał w oparciu o zalecenia Stephena Harroda Buhnera – wybitnego, amerykańskiego zielarza. Nalewka wspiera prawidłową odporność organizmu dotkniętego zakażeniem wirusowym z grupy SARS, do których należy również COVID-19. W przypadku infekcji lub kontaktu z osobami chorymi Buhner zaleca stosowanie pełnego zestawu: antywirusowej nalewki odpornościowej, podstawowej i ochronnej.
Nalewka wspiera prawidłową odporność organizmu. W skład nalewki wchodzą: maczużnik chiński, dzięgiel chiński, różeniec górski, traganek błoniasty, pelargonia afrykańska.
Avitale Witamina A+E to wysoka dawka dwóch lipofilnych witamin: witaminy A – w formie dobrze przyswajalnego estru retinolu oraz witaminy E – w postaci naturalnego i bezpiecznego D-alfa-tokoferolu. Witaminy zostały rozpuszczone w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia, dzięki czemu charakteryzują się wysoką i błyskawiczną przyswajalnością.
Produkt nie zawiera syntetycznego DL-alfa-tokoferolu, a jedynie naturalny i bardziej aktywny biologicznie izomer D-alfa-tokoferolu, w postaci opatentowanej witaminy Quali-E, pozyskiwanej z nasion słonecznika.
Cryptolepis działa przeciwbakteryjnie, sprawdza się przy infekcjach. Ma działanie przeciwgorączkowe i przeciwzapalne, a także obniża ciśnienie krwi i przeciwdziała zakrzepom.
Bardzo dobrze skomponowany kompleksowy zestaw witamin i minerałów. Polecane o każdej porze roku dla poprawy funkcjonowania układu odpornościowego i ogólnego wzmocnienia organizmu
Miód pochodzi z okresu wczesnej wiosny tj. kwitnienie sadów i całej gamy roślin runa leśnego, bzy oraz krzewy owocowe to jego skład. Ciekawa lekko słomkowa barwa a także delikatny łagodny smak to jego zalety. Miód jest zbierany pod koniec maja.
Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Znajduje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Polecamy jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów. Zewnętrznie można stosować okłady, kąpiele, maski przygotowane na bazie wywaru z lnu.
Podnosi poziom estrogenów i progesteronu. Pomaga uregulować miesiączkowanie, łagodzi objawy PMS i menopauzy.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.