Makaron konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny o nazwie konjac uprawianej w Chinach i w Japonii. To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, natomiast łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Migdały są źródłem witaminy E i B2. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Migdały są również źródłem miedzi, manganu, cynku, fosforu, potasu. Miedź pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Mangan wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym. Cynk pomaga zachować zdrowe włosy i paznokcie. Fosfor pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Laktoferin NUCLEO to dedykowane połączenie pięciu czystych nukleotydów, najwyższej jakości laktoferyny oraz łagodnej witaminy C.
Laktoferin NUCLEO zawiera wysokiej jakości pierwotną laktoferynę otrzymywaną ze świeżego mleka. W procesie jej otrzymywania wykorzystuje się innowacyjny sposób łagodnego suszenia, co sprawia, że eliminowane jest zjawisko denaturacji białka i zachowuje ona swoje wszystkie korzystne właściwości.