• Nowy
  • Obecnie brak na stanie
    Nucleobutin Forte Norsa Pharma

Nucleobutin Forte Norsa Pharma

89,00 zł
Brutto

Suplement diety

Nucleobutin Forte to specjalnie opracowane połączenie otoczkowanego maślanu sodu oraz kompleksu pięciu nukleotydów dietetycznych.

Nucleobutin Forte zawiera aż 1380 mg maślanu sodu w dziennej porcji, w tym 1089 mg składnika aktywnego – kwasu masłowego.

Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Nucleobutin FORTE to specjalnie opracowane połączenie otoczkowanego maślanu sodu oraz kompleksu pięciu nukleotydów.

Nucleobutin Forte zawiera aż 1380 mg maślanu sodu w dziennej porcji (3 kapsułki),

w tym 1089 mg składnika aktywnego – kwasu masłowego.

Nie zawiera dodatków smakowych, barwników, aromatów i substancji słodzących.

Nie zawiera oleju palmowego.

Dojelitowe kapsułki Nucleobutin Forte są odporne na kwaśne środowisko żołądka, dzięki czemu składniki preparatu są uwalniane w odpowiedniej części przewodu pokarmowego.

Nucleobutin Forte jest wzbogacony o kompleks 5 nukleotydów dla komplementarnego wsparcia.

 

W skład produktu Nucleobutin FORTE wchodzą:

  • Kwas masłowy (w postaci maślanu sodu)

Kwas masłowy to organiczny związek chemiczny, należący do krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (short chain fatty acids –SCFA), które są składnikami budulcowymi tłuszczów, niezbędnymi do prawidłowego funkcjonowania komórek 1. Wytwarzany jest w wyniku fermentacji mikrobiologicznej błonnika pokarmowego w dolnym odcinku jelita2. W jelicie, kwas masłowy jest głównym źródłem energii dla komórek wyścielających okrężnicę3. Ponadto wpływa na szczelność jelit, pomaga w tworzeniu śluzu – bariery ochronnej przed patogenami4. Pośrednio wykazuje dobroczynne działanie na florę bakteryjną, ponieważ śluz jest zarówno środowiskiem, jak i źródłem pożywienia dla pożytecznych bakterii jelitowych5.

W suplementacji dietetycznej, kwas masłowy ze względu na niską trwałość i bardzo nieprzyjemny zapach, wykorzystywany jest w formie soli – najczęściej pod postacią maślanu sodu6. W Nucleobutin Forte wykorzystano starannie dobrany maślan sodu otoczkowany w skrobię preżelowaną, dzięki czemu jest on wolny od oleju palmowego. Zastosowane w produkcie kapsułki dojelitowe są odporne na kwaśne środowisko żołądka i chronią zawartość przed strawieniem w górnych częściach przewodu pokarmowego.

Ze względu na swoje właściwości i wpływ na organizm maślan sodu znalazł zastosowanie jako wsparcie zdrowia w :

– zespole jelita drażliwego – IBS;

– stanach zapalnych błony śluzowej jelit;

– przewlekłych stanach biegunkowych różnego pochodzenia;

– jako wsparcie mikrobioty podczas i po antybiotykoterapii;

– w stanach niedoboru kwasu masłowego z powodu niedoborów żywieniowych.

Kompleks 5 nukleotydów dietetycznych

Nukleotydy są związkami wewnątrzkomórkowymi o małej masie cząsteczkowej, które odgrywają kluczową rolę w prawie wszystkich biochemicznych procesach w organizmie człowieka10. Pozytywnie wpływają na gospodarkę lipidową, odporność oraz wzrost, rozwój i naprawę tkanek

Dodatkowe wsparcie suplementacyjne w postaci nukleotydów dietetycznych może skracać czas rekonwalescencji i pozwalać na szybszy powrót do zdrowia po infekcjach, zwłaszcza w sytuacjach kiedy mamy do czynienia z nadmierną eksploatacją układów immunologicznego czy pokarmowego, których tkanki charakteryzują się szybką proliferacją i krótką rotacją komórkową. W takich też sytuacjach nukleotydy dietetyczne zyskały status warunkowo niezbędnych

Doniesienia naukowe informują, że nukleotydy wspierają rozwój nabłonka jelita cienkiego, w świetle którego zachodzą nie tylko procesy wchłaniania  wielu składników odżywczych, ale również ważne reakcje związane z odpowiedzią układu odpornościowego

5905669770170

Specyficzne kody

EAN13
5905669770170

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

Makaron konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny o nazwie konjac uprawianej w Chinach i w Japonii. To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, natomiast łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. 

Dostępność: 1 W magazynie

Cynamon doskonale komponuje się z wieloma daniami. Idealnie pasuje do deserów, wypieków oraz tradycyjnych pierników. Przyprawa nadaje się także do podkreślenia smaku i aromatu różnych napojów, herbat, kaw, gorących czekolad oraz nalewek. Niewielką ilość stosuje się również podczas przyrządzania mięs oraz niektórych dań egzotycznych. Składniki: cynamon cejloński laska* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Dostępność: Brak w magazynie

Skład: 83% pasta z orzechów arachidowych, cukier buraczany, woda demineralizowana, sól himalajska

Przepyszne połączenie pasty orzechowej z karmelem i solą himalajską!

Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego. Są teżbogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny