- Nowy
Witamina A+E 20ml Dr Jacobs
- Napisać recenzję
29,90 zł
Brutto
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Witamina A+E
suplement diety
zawartość netto: 20 ml
640 kropli-porcji po:
Witamina A - 266,5 μg / 887 j.m. (33,3%*)
Witamina E (mieszanka tokoferoli) - 4 mg (33,3%*)
* % zalecanego dziennego spożycia
Witamina A+E Dr. Jacob's
Kompleks dwóch witamin rozpuszczalnych w tłuszczach
Szerokie spektrum działania (patrz niżej)
Najwyższej jakości witaminy już rozpuszczone w naturalnym oleju MCT z kokosa
Z lekkim posmakiem cytrusowym dzięki olejkowi z bergamotki
Optymalna biodostępność: wchłaniają się już w ustach
Produkt wegański
Witaminy A i E występują w niektórych produktach spożywczych, lecz są wrażliwe na temperaturę. Dlatego są zwykle tracone podczas gotowania.
Witaminy A i E mają naukowo dowiedziony korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie organizmu:
Witamina A dla:
- prawidłowego widzenia
- funkcjonowania układu odpornościowego
- zachowania zdrowej skóry
- prawidłowego stanu błon śluzowych
- metabolizmu żelaza
Witamina E dla:
- ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym i spowalniania procesów starzenia (witamina E to jeden z najsilniejszych naturalnych antyutleniaczy)
Produkt Witamina A+E Dr. Jacob's możesz także stosować do użytku zewnętrznego - czytaj niżej.
Źródła witamin:
Witamina A pozyskiwana jest w jednym z najlepszych laboratoriów europejskich w procesie syntezy (synteza - czyli proces łączenia).
Witamina E (mieszanka naturalnych tokoferoli) pozyskiwana jest z warzyw.
Składniki: olej MCT (średniołańcuchowe trójglicerydy z oleju kokosowego, 48%), mieszanka tokoferoli (naturalna witamina E), palmitynian retinylu, aromat – olejek z bergamotki.
Olej MCT
W produktach Dr. Jacob’s z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach stosujemy frakcję kwasów tłuszczowych MCT, pozyskiwaną z oleju kokosowego. W przeciwieństwie do samego oleju kokosowego, bogatego w nasycone kwasy tłuszczowe, które, jako produkt spożywczy, nie są korzystne dla zdrowia, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT mają wiele korzystnych właściwości zdrowotnych oraz dietetycznych, z których wiele jest potwierdzona naukowo. Jedną z nich jest to, że MCT nie wpływa negatywnie na profil lipidowy krwi i nie zwiększa ryzyka wystąpienia chorób układu krążenia.
Zastosowanie MCT ma bardzo korzystny wpływ na trwałość witamin rozpuszczonych w tym oleju. W porównaniu z innymi olejami, MCT ma także znacznie większą odporność na jełczenie. Dzięki temu witaminy Dr. Jacob’s mogą mieć maksymalny termin przydatności do spożycia. Olej MCT nie ma smaku, co jest ważne w przypadku podawania witamin małym dzieciom.
Dodatek olejku z bergamotki nadaje przyjemny posmak.