Żurawina suszona słodzona sokiem jabłkowym 100g Nanga

9,95 zł
Brutto

Jeśli szukasz suszonej żurawiny bez dodatku białego cukru, to wreszcie ją znalazłeś!

Cukier dodaje się do żurawiny, aby po wysuszeniu nie straciła objętości i dało się ją zjeść. Można go jednak zastąpić czymś zdrowszym, na przykład sokiem jabłkowym, czyli źródłem naturalnych cukrów owocowych.

Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Żurawina suszona słodzona sokiem jabłkowym 100g Nanga

WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE:

  • jest bogata w proantocyjanidyny, związki, które nadają jej czerwony kolor, a po przedostaniu się do naszego organizmu wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego
  • przeciwdziała wolnym rodnikom tlenowym
  • wzmacnia naturalną odporność
  • żurawina zawiera ponadto kwas benzoesowy, który zakwasza mocz, uniemożliwiając rozwój chorobotwórczych bakterii

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

100 g

SKŁAD:

Żurawina wielkoowocowa z upraw ekologicznych</strong>, skoncentrowany sok jabłkowy, olej słonecznikowym

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna 277kcal / 100g

Tłuszcz 1,6g

w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1g

Węglowodany 62g

w tym cukry 56g 

Białko 0,2g 

Błonnik 6g 

Sól 0,12g 

SPOSÓB UŻYCIA:

Można spożywać w postaci przekąski lub jako dodatek do musli, ciast, domowego chleba, czy jogurtu

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

5903076420329
4 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5903076420329

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Śliwki bez pestek BIO 1kg Bio Planet

59,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty. Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Goja owoc 70g Natura Wita

10,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Jagody goji to nie tylko bardzo dobre źródło białka, chociaż bez wątpienia jest to jeden z powodów, dla których znalazły się na liście super food. Zawierają aż 18 aminokwasów, a oprócz nich zawierają również węglowodany, tłuszcze, w tym aż pięć nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6. To one natomiast są odpowiedzialne za prawidłową pracę mózgu, dobre działanie układu nerwowego i za wytwarzanie hormonów. Jagody goji są również cennym źródłem licznych witamin, w tym m.in. witaminy E, B1, B2, B6, C, a także składników mineralnych, w tym wapnia, żelaza, miedzi, fosforu, selenu i cynku. Skład tej rośliny obejmuje także karotenoidy, w tym flawonoidy

Dostępność: Brak w magazynie

Owoc żurawiny słodzony sokiem jabłkowym obfituje w witaminę A, C, wit. z grupy B. To cenne źródło flawonoidów, tanin i antocyjanów.

Słynie z pozytywnego działania w infekcjach układu moczowego. Przeciwdziała zapaleniu pęcherza. Jej dobroczynne działanie docenianie jest w przypadku problemów wrzodowych oraz w profilaktyce chorób serca.

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny