Żurawina suszona słodzona sokiem jabłkowym BIO 400g Bio Planet

36,00 zł
Brutto

Owoc żurawiny słodzony sokiem jabłkowym obfituje w witaminę A, C, wit. z grupy B. To cenne źródło flawonoidów, tanin i antocyjanów.

Słynie z pozytywnego działania w infekcjach układu moczowego. Przeciwdziała zapaleniu pęcherza. Jej dobroczynne działanie docenianie jest w przypadku problemów wrzodowych oraz w profilaktyce chorób serca.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Żurawina słodzona sokiem jabłkowym BIO 400g BP

SKŁADNIKI:

suszona żurawina* (60%), koncentrat soku jabłkowego* (39%), olej słonecznikowy* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS:

Ekologiczna suszona żurawina słodzona sokiem jabłkowym to doskonała i pożywna samodzielna przekąska. Polecamy również jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów oraz jako składnik sosów i potraw mięsnych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

Wartość energetyczna 1509 kJ / 356 kcal

Tłuszcz - 0,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 85 g

w tym cukry - 68 g

Błonnik - 4,0 g

Białko - 1,0 g

Sól - 0,03 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejsca.

Kraj pochodzenia: Kanada

5902983785712
2 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5902983785712

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Goja owoc 70g Natura Wita

10,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Jagody goji to nie tylko bardzo dobre źródło białka, chociaż bez wątpienia jest to jeden z powodów, dla których znalazły się na liście super food. Zawierają aż 18 aminokwasów, a oprócz nich zawierają również węglowodany, tłuszcze, w tym aż pięć nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6. To one natomiast są odpowiedzialne za prawidłową pracę mózgu, dobre działanie układu nerwowego i za wytwarzanie hormonów. Jagody goji są również cennym źródłem licznych witamin, w tym m.in. witaminy E, B1, B2, B6, C, a także składników mineralnych, w tym wapnia, żelaza, miedzi, fosforu, selenu i cynku. Skład tej rośliny obejmuje także karotenoidy, w tym flawonoidy

Dostępność: Brak w magazynie

Ekologiczne śliwki suszone doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Na suszonych śliwkach może występować biały nalot. Jest to zjawisko naturalne, związane z wytrącaniem się fruktozy, które nie wpływa na jakość produktu. Uwaga: śliwki sporadycznie mogą zawierać pestki, bądź ich fragmenty. Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny