Kompozycja starannie wyselekcjonowanych ekologicznych ziół i owoców. Krwawnik może pomóc w obniżeniu cholesterolu we krwi oraz w utrzymaniu prawidłowej funkcji naczyń krwionośnych. Pokrzywa wspomaga krążenie żylne a ziele skrzypu utrzymuje elastyczność tętnic. Dzika róża przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Sposób użycia:
Jedną łyżeczkę herbatki zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Czerwony fermentowany ryż zawiera monakolinę K – substancję, która ogranicza proces wytwarzania cholesterolu przez wątrobę. Monakolina K z fermentowanego czerwonego ryżu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10 mg monakoliny K z produktów z fermentowanego czerwonego ryżu.
Suplement diety zawierający olej z wątroby dorsza arktycznego, który jest bogatym źródłem kwasów omega-3, szczególnie kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
Krzew dorastający do 3 m wysokości, o pachnących, żółtych kwiatach i ciemnoczerwonych owocach. Występuje w całej Europie. Jako surowiec zielarski wykorzystuje się korzeń berberysu. Najważniejsza substancja aktywna zawarta w berberysie to berberyna. Stosowany w Ajurwedzie. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy oraz poziom cholesterolu we krwi. W wygodnej i bardzo dobrze przyswajalnej formie nalewki.