Kawa z dodatkiem tej przyprawy doskonale zyskuje na aromacie i smaku. Przyprawa wzmacnia także działanie pobudzające kawy, dzięki czemu można ją robić słabszą, działa wzmacniająco i rozgrzewająco.
Sposób użycia:
na jedną filiżankę kawy stosuje się szczyptę przyprawy. Można stosować do kawy z ekspresu. Najlepszy efekt uzyskuje się gotując kawę ok 1-2 min. razem z przyprawą.
Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.
Ostropest plamisty Astron jest produktem spożywczym poprawiającym smak potraw i polecanym szczególnie dla osób, które chciałyby wspomóc funkcjonowanie swojej wątroby. Ostropest mielony można dodawać do wielu dań i napojów.
Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Miód lipowy to najcenniejszy gatunek z miodów kwiatowych w pasiece Miody Królewskie. Posiada intensywny smak często aż drapiący w gardło oraz fantastyczny zapach kwiatów lipy. Występuję często z domieszką spadzi liściastej co jest charakterystyczne dla regionu Podkarpacia. Dzięki domieszkom może posiadać barwę ciemną do herbacianej.
Ekologiczna kasza jaglana bezglutenowa otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią. Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Lubczyk jest przyprawą bardzo mocną, dlatego stosuje się go w małych ilościach. Przyprawia się nim potrawy z fasoli, zupy jarzynowe, kartoflankę, rosoły, poprawia zapach mięsa, potraw rybnych i sosów.
Pieprz syczuański nie jest spokrewniony z pozostałymi odmianami pieprzu. Przyprawę tę stanowią łupiny jagód pochodzące z drzewa o nazwie żółtodrzew pieprzowy, którego odmiany występują w Chinach, w Japonii, na terenie Himalajów i w Ameryce Północnej.
Ma on korzenno-cytrusowy i pikantny, lekko pieprzny smak.
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Oliwa Extra Virgin to oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżego owocu, w sposób wyłącznie mechaniczny, niepodlegająca żadnym procesom chemicznym - czyli oliwa z pierwszego tłoczenia. 100 % sok z oliwki.
Jest to oliwa z oliwek odmiany KORONEIKI, które są uznawane w Grecji za najlepsze do produkcji oliwy. Pochodzą z 300 letnich drzew oliwnych.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.