• Obecnie brak na stanie
    RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

RYŻ JAŚMINOWY BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

13,40 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do listy życzeń
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ryż jaśminowy biały bez glutenu EKO 500g Bio Planet 

SKŁADNIKI

ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1496 kJ / 352 kcal

Tłuszcz - 0,7 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 80 g,

w tym cukry - 0,1 g

Białko - 6,1 g

Sól - 0,09 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Kambodża

Tworzywo op. jednostkowego: Folia

5907814661425

Specyficzne kody

EAN13
5907814661425

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

Ekologiczny ryż Arborio wywodzi się z Włoch. To wyjątkowa odmiana ryżu, charakteryzująca się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi podstawę tradycyjnej włoskiej potrawy risotto. Doskonały również jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

Dostępność: 4 W magazynie

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website