Ryż jaśminowy biały bezglutenowy EKO 500g Bio Planet

13,40 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ryż jaśminowy biały bez glutenu EKO 500g Bio Planet 

SKŁADNIKI

ryż jaśminowy biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1496 kJ / 352 kcal

Tłuszcz - 0,7 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany - 80 g,

w tym cukry - 0,1 g

Białko - 6,1 g

Sól - 0,09 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Kambodża

Tworzywo op. jednostkowego: Folia

5907814661425
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5907814661425

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

MAKARON KUKURYDZIANY TRÓJKOLOROWY MARGHERITE BEZGLUTENOWY BIO

Makaron kukurydziany w kształcie stokrotek to świetna alternatywa zarówno dla dzieci jak i dorosłych. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak, szpinak  i quinoa – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor.

Dostępność: 1 W magazynie

data ważności:30.09.2023

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny