Ekologiczna kasza gryczana palona jest najczęściej stosowana jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów.
Ekologiczne kulki miodowe mogą stanowić doskonały dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.
Ekologiczny Olej Kokosowy Bezwonny BIO PLANÈTE jest bezsmakową alternatywą dla oleju kokosowego z pierwszego tłoczenia i wegańskim zamiennikiem masła. Poddanie go działaniu pary wodnej sprawia, że jest bezwonny i neutralny w smaku.
Mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
Ekologiczne płatki ŻYTNIE uzyskuje się z gniecionych ziaren żyta. Płatki ŻYTNIE to doskonała propozycja na codzienne śniadanie. Najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu, napoju zbożowego oraz owocami.
Miód gryczany zachwyca wielu smakoszy bogactwem swojego smaku, a także właściwości odżywczych. Nic dziwnego – to jeden z najbardziej wyrazistych miodów na świecie. Powstały z kwiatów rośliny miododajnej gryki zwyczajnej może służyć jako naturalny antybiotyk oraz sposób na wzmocnienie odporności organizmu. Jego doskonałe właściwości lecznicze wynikają bezpośrednio ze składu roślin, z których powstaje.
Jest zalecany przy niedoborze magnezu, żelaza, witaminy C i białka.Polecany w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego.Pobudza proces odnowy i wzmacnia organizm.
Ekologiczna spirulina to rodzaj zielononiebieskiej mikroalgi o kształcie spirali. Ta słodkowodna alga dostępna w formie sproszkowanej pozyskiwana jest z najwyższej jakości glonów z kontrolowanych upraw. Jej nazwa pochodzi od spiralnego kształtu, jaki naturalnie przyjmuje. Jest źródłem błonnika pokarmowego oraz wyróżnia się wysoką zawartością białka i żelaza. Zalecane spożycie: 6 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków. Zawartość żelaza w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 7,9 mg (56 %*).
Proszek do pieczenia bezglutenowy Amylon to świetna alternatywa dla tradycyjnych proszków do pieczenia, które stanowią niebezpieczną mieszankę chemicznych składników.
Ekologiczna kasza jaglana ekspandowana to praktyczna i wygodna forma wartościowego zboża, przeznaczona do bezpośredniego spożycia. Doskonale sprawdza się jako dodatek do jogurtów, musli, sałatek, wypieków oraz deserów.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.