Doskonała aromatyczna przyprawa bardzo popularna w kuchni bułgarskiej. Służy głównie do przyprawiania dań mięsnych, dań z roślin strączkowych oraz wędlin i zup.
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.
Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.
Kurkuma zwana szafranem indyjskim jest powszechnie stosowana w kuchni Dalekiego Wschodu. Kurkuma wspiera odporność i układ trawienny, wpływa pozytywnie na układ nerwowy, stan kości i stawów.
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Pieprz syczuański nie jest spokrewniony z pozostałymi odmianami pieprzu. Przyprawę tę stanowią łupiny jagód pochodzące z drzewa o nazwie żółtodrzew pieprzowy, którego odmiany występują w Chinach, w Japonii, na terenie Himalajów i w Ameryce Północnej.
Ma on korzenno-cytrusowy i pikantny, lekko pieprzny smak.
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek. Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Kolendra służy do przyprawiania wędlin (zwłaszcza mortadeli i serdelowej), pasztetów, konserw mięsnych i rybnych, likierów i wódek oraz wielu mieszanek przyprawianych np. pieprzu ziołowego i curry.
Płatki drożdzowe duże ilości takich witamin jak C, A, B1, B2, B6, niacyna, foliany, a także następujące minerały: fosfor, potas, sód, żelazo, wapń, cynk, magnez, miedź i selen. Poza tym są one także źródłem białka, tłuszczów, węglowodanów i błonnika.
Erntesegen Magi to wyjątkowa przyprawa w płynie, która łączy w sobie smak, jakość oraz korzyści zdrowotne. Dzięki starannie dobranym składnikom, produkt ten nie tylko wzbogaca smak potraw, ale również wpływa pozytywnie na nasze samopoczucie.
Imbir stosuje się jako przyprawę do zup, pieczonego mięsa wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Dodaje delikatnego smaku potrawom z ryżu, JAJEK, słodkim deserom, kompotom, różnym słodyczom.
Imbir dodaje się do ogórków marynowanych i dyni marynowanej.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.