Przyprawa Pieprz syczuański 50g Nanga

19,50 zł
Brutto

Pieprz syczuański nie jest spokrewniony z pozostałymi odmianami pieprzu. Przyprawę tę stanowią łupiny jagód pochodzące z drzewa o nazwie żółtodrzew pieprzowy, którego odmiany występują w Chinach, w Japonii, na terenie Himalajów i w Ameryce Północnej.

Ma on korzenno-cytrusowy i pikantny, lekko pieprzny smak.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Pieprz syczuański 50g Nanga

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

50 g

ZASTOSOWANIE:

Aby wydobyć pełnię aromatu z tej przyprawy, należy łupiny podprażyć na suchej patelni, a następnie zmielić na proszek lub rozetrzeć w moździerzu. Do zmielenia należy przeznaczyć tylko taką ilość, która zostanie od razu wykorzystana, gdyż pieprz przechowywany w postaci zmielonej bardzo szybko straci swój aromat.

Pieprz syczuański doskonale komponuje się z potrawami ostrymi i wspaniale dopełnia smak chilli. Pasuje szczególnie do ryb, drobiu, mięs, sałatek i zup. Dobrze komponuje się z tofu i z tempehem, a także z ryżem i warzywami. Warto spróbować połączyć go z chilli, imbirem i anyżem.

SKŁAD:

owoce żołtodrzewu pieprzowego 100%

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci! Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.

5903076413550
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5903076413550

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Sól kamienna kłodawska drobna 1kg Stanlab

6,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów. 

Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo. 

Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.

Dostępność: 55 W magazynie

Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.

Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny