Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Sól czarna Kala Namak charakteryzuje się wyrazistym aromatem. Jest podstawowym składnikiem dań kuchni indyjskiej. Polecamy do ostrych sosów i pikantnych przekąsek.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
SKŁADNIKI
sól czarna Kala Namak drobno mielona 100%.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: nie dotyczy
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Pakistan