Quinoa czarna (komosa ryżowa) EKO 500g Bio Planet

18,50 zł
Brutto
Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Quinoa Czarna (komosa ryżowa) BIO 500g Bio Planet

 SKŁADNIKI

quinoa czarna (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna quinoa czarna, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony. Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1727 kJ / 409 kcal

Tłuszcz - 7,1 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g

Węglowodany - 69 g

w tym cukry - 2,3 g

Białko - 14 g

Sól - 0 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Peru

5902605415409
4 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5902605415409

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Ziarna Popcornu z niebieskiej kukurydzy...

10,00 zł
Dostępność: 8 W magazynie

Niebieska kukurydza to 100 % naturalna odmiana kukurydzy uprawiana od setek lat przez Indian z plemienia Hopi oraz Inków na zboczach Andów.

Swój niebieski kolor zawdzięcza obecności antocyjanów, naturalnych barwników roślinnych, nadających barwę kwiatom i owocom.

Zrób swój własny popcorn, zaskocz znajomych, rodzinę i dzieci. Popcorn bluecorn to małe, naturalnie niebieskie ziarenka, które wybuchają szczęściem na śnieżnobiałe! Są pysznie chrupiące, bajecznie lekkie i smaczne, bogate w błonnik a do tego bez glutenu.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny