SEZAM CZARNY NIEŁUSKANY BIO 250 g - BIO PLANET

10,20 zł
Brutto
Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Sezam czarny niełuskany BIO 250g BP

SKŁADNIKI

sezam czarny niełuskany* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczny sezam czarny niełuskany charakteryzuje się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw, kremów zbożowych i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 2510 kJ / 607 kcal

Tłuszcz - 51 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,9 g

Węglowodany - 10 g,

w tym cukry - 0,2 g

Białko - 21 g

Sól - 0,1 g

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, soję.

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

5907814661937
5 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5907814661937

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 1 W magazynie

data ważności:30.09.2023

Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej pszenicy durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem. Jest idealnym składnikiem do przyrządzania deserów, legumin, budyniów, a także do zagęszczania potraw.

Dostępność: Brak w magazynie

Lnianka jest jedną z najstarszych roślin wykorzystywanych do tłoczenia oleju. Olej z lnianki cechuje się dobrym stosunkiem kwasów omega 3 i omega 6. Według literatury zielarskiej ze względu na swoje właściwości dobrze służy osobom z problemami krążeniowymi.

Smak oleju świetnie harmonizuje się z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami oraz wieloma innymi potrawami.

Dostępność: 5 W magazynie

Rzepak, jak powszechnie wiadomo, jest popularną i miododajną rośliną uprawną, dlatego pszczoły bardzo chętnie zbierają z niego pożytek i przerabiają na pyszny, zdrowy miód rzepakowy. Łatwy dostęp, delikatny smak i kremowa konsystencja stawiają go pod względem popularności w jednym rzędzie z miodami lipowymi, spadziowymi, czy gryczanym.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny