Ryż basmati biały bezglutenowy BIO 1kg Bio Planet

19,80 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ryż basmati biały bezgluten BIO 1kg BioPlanet

SKŁADNIKI

Ryż Basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1642 kJ / 389 kcal

Tłuszcz - 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany -78 g, w tym cukry - 0,1 g

Białko - 7,4 g

Sól - 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5902983782810
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5902983782810

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 55 W magazynie

Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.

Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.

Dostępność: Brak w magazynie

Lnianka jest jedną z najstarszych roślin wykorzystywanych do tłoczenia oleju. Olej z lnianki cechuje się dobrym stosunkiem kwasów omega 3 i omega 6. Według literatury zielarskiej ze względu na swoje właściwości dobrze służy osobom z problemami krążeniowymi.

Smak oleju świetnie harmonizuje się z sałatkami, surówkami, ziemniakami, kaszami, rybami oraz wieloma innymi potrawami.

Stewia liść 30g Natura Wita

5,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Stewia (Łac. Stevia rebaudiana) przez wielu uważana jest za najsłodszą roślinę na świecie. Może być, aż o 30 razy słodsza od cukru. Pochodzi ona głównie z terenów tropikalnych Ameryki Południowej, takich jak Paragwaj i Brazylia. Jednak w dzisiejszych czasach do największych producentów możemy zaliczyć także: Chiny, Japonię i Izrael.

Liście stewii zawierają cenne składniki żywności głównie: glikozydy, kwas mrówkowy, kwercetyna, kemferol, magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor i sód.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny