Ryż basmati biały bezglutenowy BIO 1kg Bio Planet

19,80 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ryż basmati biały bezgluten BIO 1kg BioPlanet

SKŁADNIKI

Ryż Basmati biały* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczny ryż Basmati biały charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Doskonały jako dodatek do mięs, sałatek, dań egzotycznych i deserów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 min.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1642 kJ / 389 kcal

Tłuszcz - 0,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g

Węglowodany -78 g, w tym cukry - 0,1 g

Białko - 7,4 g

Sól - 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5902983782810
3 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5902983782810

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: Brak w magazynie

Owoce gravioli wyróżniają się wysoką zawartością bioaktywnych związków o silnych właściwościach antyoksydacyjnych. Mają ciekawy smak i aromat, określany jako połączenie ananasa i truskawki, a także przyjemną, kremową konsystencję.

Sproszkowaną graviolę można dodawać w dowolnych ilościach do posiłków i napojów, najlepiej niegorących. Pasuje ona zwłaszcza do deserów, jogurtu, kefiru, owsianki czy mleka. 

Goja owoc 70g Natura Wita

10,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Jagody goji to nie tylko bardzo dobre źródło białka, chociaż bez wątpienia jest to jeden z powodów, dla których znalazły się na liście super food. Zawierają aż 18 aminokwasów, a oprócz nich zawierają również węglowodany, tłuszcze, w tym aż pięć nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-6. To one natomiast są odpowiedzialne za prawidłową pracę mózgu, dobre działanie układu nerwowego i za wytwarzanie hormonów. Jagody goji są również cennym źródłem licznych witamin, w tym m.in. witaminy E, B1, B2, B6, C, a także składników mineralnych, w tym wapnia, żelaza, miedzi, fosforu, selenu i cynku. Skład tej rośliny obejmuje także karotenoidy, w tym flawonoidy

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny