Pektyna jabłkowo-cytrusowa do przetworów 30g Batom
- Napisać recenzję
9,80 zł
Brutto
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Pektyna jabłkowo-cytrusowa do przetworów 30g Bio Planet
SKŁADNIKI
pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
- Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny.
- Gotować 3-5 minut.
- Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia.
- Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody.
- Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.