Pektyna jabłkowo-cytrusowa do przetworów 30g Batom

9,80 zł
Brutto
Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Pektyna jabłkowo-cytrusowa do przetworów 30g Bio Planet

SKŁADNIKI

pektyna jabłkowo-cytrusowa amidowana 100% 

OPIS

pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
  • Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g pektyny.
  • Gotować 3-5 minut.
  • Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia.
  • Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody.
  • Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, soję, seler i sezam.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

5907709950856
4 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5907709950856

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Stewia liść 30g Natura Wita

5,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Stewia (Łac. Stevia rebaudiana) przez wielu uważana jest za najsłodszą roślinę na świecie. Może być, aż o 30 razy słodsza od cukru. Pochodzi ona głównie z terenów tropikalnych Ameryki Południowej, takich jak Paragwaj i Brazylia. Jednak w dzisiejszych czasach do największych producentów możemy zaliczyć także: Chiny, Japonię i Izrael.

Liście stewii zawierają cenne składniki żywności głównie: glikozydy, kwas mrówkowy, kwercetyna, kemferol, magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor i sód.

Dostępność: 1 W magazynie

D-ryboza to pięciowęglowy cukier prosty należący do aldoz, czyli monosacharydów posiadających grupę aldehydową. Pomimo podobieństwa w budowie strukturalnej oraz przynależności do tej samej grupy związków, D-ryboza posiada odmienne właściwości oraz pełni inne funkcje w organizmie od standardowych cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny