Ksylitol (cukier brzozowy, indeks glikemiczny 8) 1kg Santini

53,80 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ksylitol (cukier brzozowy) 1kg Santini (Finlandia)

 

SKŁADNIKI

100% ksylitol

 

OPIS

Ksylitol nazywany jest "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych głównie brzozy. Ksylitol jest substancja pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Warość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal

Tłuszcz : 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g

Węglowodany: 99,8 g

w tym cukry: 0,2 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 98,5 g

Białko: 0 g

Sól: 0,01 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: nie dotyczy

Producent - nazwa i adres: SANTINI JUSTYNA ZJAWIŃSKA, CHLEBOWA 4/8, 61-003 POZNAŃ

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Finlandia

PRODUCENT: SANTINI (ksylitol)

Tworzywo op. jednostkowego: Folia

5908234462166
1 Przedmiot

Specyficzne kody

EAN13
5908234462166

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Stewia liść 30g Natura Wita

5,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Stewia (Łac. Stevia rebaudiana) przez wielu uważana jest za najsłodszą roślinę na świecie. Może być, aż o 30 razy słodsza od cukru. Pochodzi ona głównie z terenów tropikalnych Ameryki Południowej, takich jak Paragwaj i Brazylia. Jednak w dzisiejszych czasach do największych producentów możemy zaliczyć także: Chiny, Japonię i Izrael.

Liście stewii zawierają cenne składniki żywności głównie: glikozydy, kwas mrówkowy, kwercetyna, kemferol, magnez, cynk, żelazo, potas, fosfor i sód.

Dostępność: 1 W magazynie

D-ryboza to pięciowęglowy cukier prosty należący do aldoz, czyli monosacharydów posiadających grupę aldehydową. Pomimo podobieństwa w budowie strukturalnej oraz przynależności do tej samej grupy związków, D-ryboza posiada odmienne właściwości oraz pełni inne funkcje w organizmie od standardowych cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny