
CUKIER CYTRYNOWY
Bio cukier cytrynowy służy do wzmacniania smaku ciast biszkoptowych, ucieranych, kruchych oraz drożdżowych. Można nim doprawiać do smaku kremy, lody, desery, napoje oraz lukry.
Ekologiczny cukier kokosowy, nierafinowany, uzyskiwany z pąków kwiatowych palmy kokosowej. Pozbawiony aromatu kokosa, charakteryzuje się lekką nutą karmelu. Może być stosowany do wypieków, deserów oraz słodzenia ciepłych napojów.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
SKŁADNIKI
cukier kokosowy (palmowy)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1602 kJ / 377 kcal
Tłuszcz - 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 93 g
w tym cukry - 90 g
Białko - 0 g
Sól - 0,9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
Kraj Producenta: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Indonezja
Tworzywo op. jednostkowego: Folia