Ksylitol (cukier brzozowy, indeks glikemiczny 8) 500g Santini

31,50 zł
Brutto
Ilość

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Ksylitol (cukier brzozowy) 500g Santini (Finlandia)

 

SKŁADNIKI

100% ksylitol

 

OPIS

Ksylitol nazywany jest "cukrem brzozowym" to słodzik pozyskiwany z drewna drzew liściastych głównie brzozy. Ksylitol jest substancja pochodzenia naturalnego używaną jako zamiennik białego cukru.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Warość energetyczna: 1000 kJ / 240 kcal

Tłuszcz : 0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 g

Węglowodany: 99,8 g

w tym cukry: 0,2 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 98,5 g

Białko: 0 g

Sól: 0,01 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

 

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: nie dotyczy

Producent - nazwa i adres: SANTINI JUSTYNA ZJAWIŃSKA, CHLEBOWA 4/8, 61-003 POZNAŃ

Kraj Producenta: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Finlandia

PRODUCENT: SANTINI (ksylitol)

5908234462012
7 Przedmioty

Specyficzne kody

EAN13
5908234462012

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 26 W magazynie

Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów. 

Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo. 

Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.

Ziarna Popcornu z niebieskiej kukurydzy...

10,00 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie

Niebieska kukurydza to 100 % naturalna odmiana kukurydzy uprawiana od setek lat przez Indian z plemienia Hopi oraz Inków na zboczach Andów.

Swój niebieski kolor zawdzięcza obecności antocyjanów, naturalnych barwników roślinnych, nadających barwę kwiatom i owocom.

Zrób swój własny popcorn, zaskocz znajomych, rodzinę i dzieci. Popcorn bluecorn to małe, naturalnie niebieskie ziarenka, które wybuchają szczęściem na śnieżnobiałe! Są pysznie chrupiące, bajecznie lekkie i smaczne, bogate w błonnik a do tego bez glutenu.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny