- Obecnie brak na stanie
Skład:
owoc róży*, hibiskus*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Galgant (Alpinia officinarum) – zwany także gałgantem chińskim lub dzikim kardamonem, jest to aromatyczna roślina należąca do rodziny imbirowatych. Naturalnymi obszarami jej występowania jest Południowo-Wschodnia Azja. Wartościowym surowcem zielarskim jest korzeń, w którym obecne są takie substancje czynne, jak: galganol, alpinol, czerwone garbniki oraz żywice. Ceniony w Ajurwedzie i Tradycyjnej Medycynie Chińskiej za swoje właściwości rozgrzewające i wzmacniające odporność. Stosowany także jako środek wspierający prawidłowe trawienie. Można przyrządzać z niego napary lub nalewki. Dobrze sprawdza się również jako dodatek do potraw kulinarnych – nadaje daniom indyjski aromat, a przy okazji rozgrzewa i wzmacnia organizm.
Właściwości prozdrowotne
Galgant idealnie komponuje się z ostrymi przyprawami: imbirem, curry, chili, tajską bazylią oraz trawą cytrynową.
Galgant – korzeń 100% dostępny cały, cięty lub mielony.
Kraj pochodzenia: Chiny
Korzeń galgantu 100%
KORZEŃ CIĘTY
Stosować jako przyprawę lub przygotować napar: 1 łyżkę surowca zalać szklanką wrzątku i parzyć przez 20-30 minut. Spożywać 2 razy dziennie po pół szklanki.
KORZEŃ CAŁY
Rozdrobnić i stosować jako przyprawę lub przygotować napar: 1 łyżkę surowca zalać szklanką wrzątku i parzyć przez 20-30 minut. Spożywać 2 razy dziennie po pół szklanki.
KORZEŃ MIELONY
Stosować jako przyprawę lub przygotować napar: 1 łyżeczkę mielonego korzenia zalać szklanką wrzątku i parzyć przez 20-30 minut. Spożywać 2 razy dziennie po pół szklanki.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Nie zaleca się stosować w okresie ciąży i laktacji.