- Obecnie brak na stanie
Kelp (morszczyn cięty) 100g Nanga
- Napisać recenzję
8,20 zł
Brutto
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
1. Kelp (morszczyn cięty) 100g NANGA
Morszczyn pęcherzykowaty (Fucus vesiculosus) – nazywany także kelpem, to glon morski należący do brunatnic. Charakteryzuje się oliwkową plechą, która pokryta jest licznymi pęcherzykami. Spotykany jest zwykle w chłodniejszych strefach Oceanu Atlantyckiego i Spokojnego oraz w Bałtyku i Morzu Północnym. Morszczyn znany jest z wysokiej zawartości jodu, ale obok niego obecne są także inne składniki mineralne: wapń, potas, fosfor, siarka, żelazo, cynk. Stanowi on źródło wielu cennych witamin oraz takich substancji aktywnych, jak: polisacharydy, kwas alginowy, fukoidyna, mannitol, lamiryna, liczne antyoksydanty i kwasy tłuszczowe. Od setek lat morszczyn pęcherzykowaty jest ważnym elementem codziennej diety ludności nadmorskiej. Tradycyjnie stosowany był jako środek regulujący perystaltykę jelit i wspomagający odchudzanie. Przygotowywano z niego również okłady kojące skórę. Morszczyn to dobre źródło błonnika wspierającego prawidłową pracę jelit i układu pokarmowego. Zawarty w nim jod korzystnie wpływa na metabolizm, a jego odpowiedni poziom w organizmie odpowiada za optymalną pracę gruczołu tarczycy. Produkt skierowany jest do osób, które pragną dostarczyć swojemu organizmowi dodatkowej dawki jodu oraz innych cennych składników o korzystnym wpływie na zdrowie.
Właściwości prozdrowotne:
Stanowi bogate źródło jodu. Odpowiedni poziom jodu w organizmie pozytywnie wpływa na pracę tarczycy.
Wspomaga w utrzymaniu korzystnego poziomu cholesterolu we krwi.
Wspiera prawidłowe działanie insuliny.
Dba o dobrą perystaltykę jelit.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Francja
2. Składniki
Ziele morszczynu 100%.
3. Zalecany sposób użycia
ZIELE CIĘTE
Napar
1 łyżkę morszczynu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć pod przykryciem 10 minut.
Wypijać 2-3 razy dziennie po szklance naparu. Można dodawać do zup i gotujących się potraw.
ZIELE MIELONE
Spożywać w ilości 1 łyżeczki 2 razy dziennie. Proszek można dodawać do jogurtów, koktajli, soków i owsianki.
4. Sposób przechowywania
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
5. Przeciwwskazania
Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.
Część rośliny: inne
Sposób zbioru: Ze stanowisk naturalnych
Tradycyjna medycyna: Europejska
Kraj pochodzenia: Francja
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Prawidłowy cholesterol, Prawidłowy cukier, Zdrowie skóry
Zastosowanie: Odchudzanie, Przyspieszanie metabolizmu, Pielęgnacja ciała
Ostrzeżenia: Nie stosować w ciąży, Nie stosować podczas laktacji