“Wódka Carska” znana jest od ponad 200-300 lat. Wspomagali się nią przy sytych ucztach Carowie Rosji stąd też pochodzi jej nazwa. Skład Carskiej ewoluował przez dziesiątki lat. Najbardziej znany i rozpowszechniony przepis, możemy znaleźć w książce prof. Bołotowa „Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”. Składał się on początkowo z wody, kwasu solnego, kwasu siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny. Jednak po wielu latach odkryto w starych księgach, że skład może różnić się znacznie w zal eżności od potrzeb organizmu. Różnice polegały głównie na doborze ziół. Oferowany produkt oparty jest na bazie pierwotnej receptury.
Stosować 3 razy dziennie w trakcie lub po spożytym posiłku.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (15 ml).
Występowanie osadu jest naturalnym procesem.
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temp. 5°C- 25°C. Suplement diety powinny być przechowywane w miejscu niedostępnym dla dzieci
Zalecane środki ostrożności: Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny skonsultować się z lekarzem.
Składniki
Ilość w porcji dziennej (15ml)
Ekstrakt z winogron
75mg
Kwas bursztynowy
75mg
Owoc dzikiej róży
60mg
Kłącze rdestu japońskiego
30mg
Owoc papryki czuszki
30mg
Liść majeranku
15mg
Koper ogrodowy
15mg
Nasiona kolendry
15mg
Gałka muszkatołowa
15mg
Nalewka ze złotego wąsa
7,5mg
L-Lizyna
1,5mg
Suplement diety nie ma właściwości leczniczych i nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Mącznica stosowana jest przy infekcjach dróg moczowych, kamicy nerkowej, prostacie, białkomoczu, ropomoczu, moczeniu się nocnym. Liście mącznicy zawierają arbutynę, która zwalcza bakterie Escherichia coli i działa lekko moczopędnie. Aby nastąpił rozkład arbutyny na bakteriobójczo działający hydrochinon, niezbędny jest alkaliczny odczyn moczu. Alkalizowanie moczu (gdy jest kwaśny) uzyskuje się poprzez picie dużych ilości wody mineralnej i stosowanie diety ubogiej w mięso i cukier. Produkty te zakwaszają organizm.
Ziele przytulii oczyszcza krew oraz układ chłonny. Dzięki swoim właściwościom poprawia krążenie krwi, przez co przeciwdziała groźnej zakrzepicy. Dodatkowo zioło pomaga w walce z żylakami, prostatą, hemoroidami, a także z miażdżycą. Przytulię można stosować również zewnętrznie. Działa rozkurczowo, przeciwbólowo, antyseptyczne, moczopędnie, żółciopędnie, a także regeneruje i oczyszcza organizm. Pomaga nie tylko w walce z chorobami wewnętrznymi, ale i skórnymi takimi jak trądzik, egzema przebarwienia, łuszczyca. Ma również zbawienny wpływ na układ nerwowy regulując jego procesy.
Miód lipowy to najcenniejszy gatunek z miodów kwiatowych w pasiece Miody Królewskie. Posiada intensywny smak często aż drapiący w gardło oraz fantastyczny zapach kwiatów lipy. Występuję często z domieszką spadzi liściastej co jest charakterystyczne dla regionu Podkarpacia. Dzięki domieszkom może posiadać barwę ciemną do herbacianej.
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Sól kłodawska to sól kamienna, gruboziarnista, niejodowana, wydobywana tradycyjną metodą, dzięki czemu zachowały się w niej naturalne pierwiastki, zwane „pierwiastkami życia”. Posiada charakterystyczną różową barwę, wysoki poziom czystości oraz bogactwo mikroelementów.
Wykazuje właściwości prozdrowotne i jej spożywanie z umiarem nie jest tak szkodliwe dla naszego organizmu. „Pierwiastki życia” zawarte w soli kłodawskiej to m.in. wapń, magnez, sód, potas, nikiel, fosfor, selen czy żelazo.
Sól kłodawska wykorzystywana jest w przemyśle, sztuce kulinarnej, lecznictwie, kosmetologii. Świetnie sprawdza się jako dodatek do potraw oraz domowych przetworów.
Kwas alfa-liponowy ma silne właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, wpływa korzystnie na regulację poziomu glukozy we krwi oraz poprawia metabolizmu glukozy i tłuszczu, zwłaszcza u osób cierpiących na choroby metaboliczne. Poleca się również osobom cierpiącym na jaskrę, zaćmę, choroby metaboliczne, takie jak: cukrzyca, miażdżyca, hipercholesterolemia, zaburzenia neurodegeneracyjne, zwłaszcza choroby Alzheimera i Parkinsona oraz zespół przyspieszonego starzenia się. Kwas alfa-liponowy stosowany jest również w leczeniu zatruć, ponieważ posiada zdolność wiązania jonów ołowiu, miedzi, cynku i manganu.
Herbaty Yogi Tea charakteryzują się wyjątkowymi, wysokiej jakości, ekologicznymi składnikami. Ich wspaniały smak i aromat zachwyci każdego kto sięgnie po jedną z niezliczonych kompozycji herbat Yogi Tea.
Berberyna pomaga utrzymać prawidłowy poziom cukru we krwi i dobre samopoczucie. ( Cholesterol, Nadciśnienie, Cykrzyca typu B, Insulinoodporność )
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.