Biominki Wafle Gryczane Niesolone BIO 60 g to produkt stworzony z myślą o miłośnikach prostoty i naturalnych składników. Powstały one z ekologicznej gryki, bez dodatku soli i sztucznych aromatów, co czyni je neutralną i wszechstronną przekąską. Charakteryzują się one wyrazistym zbożowym smakiem oraz lekką, chrupiącą teksturą.
Miód nektarowo-spadziowy to połączenie przewagi spadzi jodłowej z miodami nektarowymi. Nektar pszczoły zebrały w lesie z kwiatów dzikich jeżyn, niecierpka oraz innych roślin runa leśnego, kwitnących w lipcu i sierpniu. Miód nektarowy ze spadzią charakteryzuje się wyrazistą nutą żywiczną i jest tańszy od czystego miodu spadziowego.
Ekologiczna mąka kukurydziana otrzymana ze zmielonego ziarna kukurydzy. Polecamy do wypieku ciast, babeczek, chleba, placków, wafli. Doskonale nadaje się również do panierowania, na tortille oraz jako dodatek do placków ziemniaczanych, deserów i puddingów. Służy jako zagęszczacz do zup i sosów.
Ekologiczne migdały to doskonały produkt do spożywania pod każdą postacią.
Polecamy jako samodzielną przekąskę w szkole lub w pracy, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki oraz likierów i nalewek owocowych.
Ekologiczne kulki miodowe mogą stanowić doskonały dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Idealna do sałatek, surowych warzyw i zapiekanek. Nadaje się do pieczenia.
Ekologiczna semolina otrzymywana jest ze zmielonych ziaren twardej PSZENICY durum (Triticum durum). Wykorzystywana jest głównie do produkcji makaronów typu spaghetti, czy cannelloni, nadając im naturalny, bursztynowy kolor. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem.
Olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcucha) to tłuszcze naturalnie występujące w olejach z orzecha kokosowego i oleju palmowego. Są szybciej i łatwiej trawione niż inne rodzaje tłuszczów. MCT są łatwo wchłaniane z przewodu pokarmowego i bardzo szybko metabolizowane przez wątrobę.
Jest to jedna z najstarszych i najbardziej znanych przypraw, niezastąpiona do zup, rosołów, duszonych warzyw, sosów, wędlin, potraw smażonych, galaretek itp. Liść laurowy stosuje się przy sporządzaniu marynat oraz przy kiszeniu kapusty.
Złote mleko inaczej „Haldi ka doodh” wywodzi się z ajurwerdyskiej sztuki leczenia. Napój o szlachetnej barwie był stosowany od wieków przez joginów w starożytnych Indiach.
Złote mleko to napój o wielu zdrowotnych właściwościach. Zawdzięcza je przede wszystkim kurkuminie. Wpływa pozytywnie na pracę mózgu, stymuluje układ odpornościowy i spowalnia proces starzenia się.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.