Oliwa z oliwek Extra Virgin (Peloponez) 750ml Messinia

68,00 zł
Brutto

Oliwa Extra Virgin to oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżego owocu, w sposób wyłącznie mechaniczny, niepodlegająca żadnym procesom chemicznym - czyli oliwa z pierwszego tłoczenia. 100 % sok z oliwki. 

Jest to oliwa z oliwek odmiany KORONEIKI, które są uznawane w Grecji za najlepsze do produkcji oliwy. Pochodzą z 300 letnich drzew oliwnych.

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Oliwa z oliwek Extra Virgin 750ml Messinia

Jest to oliwa z oliwek odmiany KORONEIKI, które pochodzą z 300 letnich drzew oliwnych

Kwasowość: 0,1% - 0,3%

Wartość nadtlenku: 20mEq02/kg

Absorbcja ultrafioletu K232 max 2,5 | K270 max 0,2

Oliwa Extra Virgin – oliwa uzyskana z wyciśnięcia soku ze świeżego owocu, w sposób wyłącznie mechaniczny, niepodlegająca żadnym procesom chemicznym- czyli oliwa z pierwszego tłoczenia. Jest to 100 % sok z oliwki. Aby oliwa mogła zostać zaliczona do tej kategorii musi spełniać szereg wymagań np. stopień nasycenia tlenem, ilość estrów, wilgotność. Przede wszystkim jednak oceniany jest poziom kwasowości, który nie może być wyższy niż 0,8%. Próbki oliw są badane w laboratorium, gdzie dokonywana jest szczegółowa analiza fizyko-chemiczna. Dodatkowo oliwa przechodzi ocenę organoleptyczną dokonywaną przez profesjonalny panel testerski, którego zadaniem jest opisać  jej  walory organoleptyczne i wyodrębnić defekty.

Właściwości prozdrowotne:

  • oliwa pomaga walczyć ze złym cholesterolem
  • sprzyja zachowaniu wagi
  • zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych
  • zmniejsza ryzyko miażdżycy
  • poprawia tolerancję glukozy w cukrzycy typu 2. i cukrzycy ciążowej
  • działa korzystnie w stłuszczeniu wątroby

ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:

750 ml

SKŁAD:

Oliwa z najwyższej jakości oliwek odmiany Koroneiki, uzyskana wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Bez dodatków i konserwantów

Przybliżona wartość odżywcza w 100 ml produktu

Wartość energetyczna 3389 kJ/ 824 kcal

Tłuszcz 91,6 g

W tym kwasy nasycone 12,8 g

Kwasy jednonienasycone 70,5 g

Kwasy wielonienasycone 8,3 g

Węglowodany, w tym cukry 0 g

Białko 0 g

Sól 0 g

SPOSÓB UŻYCIA:

Najlepiej spożywać oliwę z oliwek na zimno jako dodatek do sałatek i różnego dań. Doskonale nadaje się do przyrządzania past kanapkowych z ciecierzycy czy fasoli a także domowego Tahini

WARUNKI PRZECHOWYWANIA:

Oliwę z oliwek należy przechowywać szczelnie zamkniętą, w ciemnym i chłodnym miejscu, chroniąc ją przed działaniem promieni słonecznych. Po jej otwarciu termin przydatności do spożycia wynosi trzy miesiące

5200118390702
1 Przedmiot

Specyficzne kody

EAN13
5200118390702

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Dostępność: 5 W magazynie

Miód nektarowo-spadziowy to połączenie przewagi spadzi jodłowej z miodami nektarowymi. Nektar pszczoły zebrały w lesie z kwiatów dzikich jeżyn, niecierpka oraz innych roślin runa leśnego, kwitnących w lipcu i sierpniu. Miód nektarowy ze spadzią charakteryzuje się wyrazistą nutą żywiczną i jest tańszy od czystego miodu spadziowego.

Miód pozyskiwany metodą tradycyjną. 

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny