Białko z ekologicznych nasion konopi to jedno z najlepszych źródeł białka pochodzenia roślinnego. To bardzo cenny i ciekawy dodatek do diety nie tylko dla osób będących na diecie wegetariańskiej, czy wegańskiej. Może stanowić urozmaicenie każdej potrawy.
Polecamy jako składnik pieczywa, produktów mącznych lub jako dodatek do smoothie, musli i produktów mlecznych.
Enterosgel to doustny adsorbent jelitowy (enterosorbent) oparty na organicznym minerale o zdolności adsorpcyjnej wobec niektórych toksycznych i szkodliwych substancji znajdujących się w jelicie (np. endotoksyn, enterotoksyn), które fizycznie wiąże na swojej powierzchni, zmniejszając w ten sposób częstotliwość wypróżnień i czas trwania biegunki.
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Bylica piołun (Artemisia absinthium), nazywana najczęściej piołunem lub absyntem skutecznie wspiera pracę układu pokarmowego i prawidłowy metabolizm. Zwiększa wydzielanie soków trawiennych i żółci oraz podnosi apetyt.
Największą jego zaletą jest działanie toksyczne na pasożyty, robaki i grzyby obecne w naszym organizmie.
Koper włoski zwany też fenkułem włoskim lub koprem słodkim słynie ze swojego pozytywnego wpływu na układ pokarmowy, oraz przyjemnego słodko-korzennego aromatu. Ziele kopru włoskiego można spotkać w preparatach dla niemowląt oraz w preparatach wspierających trawienie dla osób w każdym wieku.
Physalis Olejek Oregano BIO 10 ml to naturalny olejek eteryczny pozyskiwany z ekologicznie uprawianego oregano. Jego intensywny, ziołowy aromat sprawia, że jest cenionym dodatkiem do aromaterapii, pielęgnacji oraz domowych środków czystości. Produkt wyróżnia się ekologicznym procesem produkcji, dzięki czemu zachowuje pełnię naturalnych właściwości roślinnych.
Oregano wpływa na zdrowie jelit, układu krążenia oraz na odporność.
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Kwiaty, kora i owoce kasztanowca posiadają cenne właściwości i są stosowane przy niewydolności krążenia, żylakach, oparzeniach, stanach zapalnych żołądka i jelit, artretyzmie, hemoroidach.
Kasztanowiec działa przeciwzapalnie, ściągająco i wzmacniająco na układ krwionośny.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.