kwiaty są bogate we flawonoidy, dzięki czemu są silnym antyoksydantem, a więc spowalniają starzenie się organizmu i chronią przed chorobami nowotworowymi i innymi cywilizacyjnymi
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
25 g
ZASTOSOWANIE:
1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na ok. 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Miód lipowy to najcenniejszy gatunek z miodów kwiatowych w pasiece Miody Królewskie. Posiada intensywny smak często aż drapiący w gardło oraz fantastyczny zapach kwiatów lipy. Występuję często z domieszką spadzi liściastej co jest charakterystyczne dla regionu Podkarpacia. Dzięki domieszkom może posiadać barwę ciemną do herbacianej.
Dr. Jacob's® D3 Forte Witamina Słońca to suplement diety o wysokiej zawartości witaminy D w postaci cholekalcyferolu. Witamina D pozyskana z lanoliny z wełny owczej została rozpuszczona w hipoalergicznym oleju MCT.
Z owoców rośliny guarany tradycyjnie mielony jest proszek, który po parzeniu z wodą wytwarza napój podobny do kawy. W przeciwieństwie do kofeiny w kawie, odpowiedzialna substancja guarany działa stopniowo. Tak więc efekt jest nadal zauważalny przez wiele godzin po spożyciu.
Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. My polecamy przygotowanie naparu z mięty, który doskonale sprawdzi się jako zamiennik herbaty.
Aromatyczna herbata z gojnika sprzyja szybszej regeneracji sił fizycznych i psychicznych. Łacińska nazwa `Sideritis` oznacza żelazo. W starożytności podawano go żołnierzom dla szybszego gojenia ran. Gojnik ma wiele prozdrowotnych właściwości.
Liście cejlońskiej zielonej herbaty rosnącej wśród chmur gór Cejlonu są ręcznie zbierane i starannie wyselekcjonowane, dzięki czemu wyróżniają się smakiem i aromatem.
Według literatury zielarskiej związki te mogą poprawić funkcjonowanie wątroby oraz zapobiec wzdęciom. Kwiat kocanki zalecany jest w zaburzeniach trawienia, stanach skurczowych i zapalnych przewodów żółciowych oraz oczyszczaniu wątroby.
Enterosgel to doustny adsorbent jelitowy (enterosorbent) oparty na organicznym minerale o zdolności adsorpcyjnej wobec niektórych toksycznych i szkodliwych substancji znajdujących się w jelicie (np. endotoksyn, enterotoksyn), które fizycznie wiąże na swojej powierzchni, zmniejszając w ten sposób częstotliwość wypróżnień i czas trwania biegunki.
Przyprawa o zapachu podobnym do kopru włoskiego i smaku pikantna – słodkawym. Anyż doskonale nadaje się jako dodatek do sałatek i zup owocowych, do potraw z warzyw – czerwonej kapusty, marchwi, buraków i dyni, kompotów z jabłek, gruszek, śliwek, do ciast i pieczywa.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.