kwiaty są bogate we flawonoidy, dzięki czemu są silnym antyoksydantem, a więc spowalniają starzenie się organizmu i chronią przed chorobami nowotworowymi i innymi cywilizacyjnymi
ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA:
25 g
ZASTOSOWANIE:
1 łyżeczkę zalać szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na ok. 10-15 minut. Pić 1-2 razy dziennie.
Przepis na mieszankę został zaczerpnięty z książki: „Wróćmy do ziół leczniczych” O. Cz. Klimuszko. Autor książki wymienił zioła jako mające zastosowanie przy śledzionie. Nazwa mieszanki, która została użyta w książce to: „Zaburzenia czynności śledziony”.
Enterosgel to doustny adsorbent jelitowy (enterosorbent) oparty na organicznym minerale o zdolności adsorpcyjnej wobec niektórych toksycznych i szkodliwych substancji znajdujących się w jelicie (np. endotoksyn, enterotoksyn), które fizycznie wiąże na swojej powierzchni, zmniejszając w ten sposób częstotliwość wypróżnień i czas trwania biegunki.
Ekstrakt z ziela podagrycznika pospolitego to źródło wartościowych fitoskładników, które mają dobroczynny wpływ na organizm, takich jak: flawonoidy, terpeny, karoteny (w tym prowitamina A), kwasy organiczne, a także cenne olejki eteryczne.
Colostrum, inaczej siara bydlęca lub młodziwo pozyskiwane jest z mleka krów. Colostrum jest substancją wydzielaną przez gruczoły mleczne ssaków w ostatnim okresie ciąży aż do kilkudziesięciu godzin po porodzie. Posiada charakterystyczną, żółtą barwę. Jego skład jest inny, niż mleko pozyskiwane w późniejszym okresie. Różnice te dotyczą szczególnie wartości odżywczych i immunoglobulin (zwanych również przeciwciałami).
Ekologiczne suszone owoce morwy białej to niezwykle ciekawa w smaku i pożywna przekąska. Morwa doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów.
Popularna i znana przyprawa do wszelkich potraw, smacznej, domowej kuchni. Czosnkiem przyprawia się sery, sałatę, potrawy z grzybów, mięso, dziczyznę, ryby i sosy. Poprawia on smak białego sera, jogurtów oraz pieczywa.
Miód faceliowy jest miodem późnej wiosny i wczesnego lata, a swym pięknym kolorem przypomina słoneczne dni czerwca. Stanowi doskonały suplement diety dla osób z problemami trawiennymi, jelitowymi i żołądkowymi. Kolor jasno-żółty przechodzący w zależności od roślinności domieszkowej do koloru herbacianego. W smaku łagodny.
Bor jest biologicznie aktywnym pierwiastkiem śladowym, który wpływa na metabolizm wapnia, magnezu i fosforu. Jest to nieocenione wsparcie dla mocnych kości, działa z wapniem i magnezem.
Suszony owoc jałowca stosowany jest do mięs i drobiu "na dziko", do dziczyzny, baraniny, potraw z fasoli. Dodaje się go do mieszanek peklujących, marynat, kiszonych ogórków i kapusty.
Na stronie ziolomed.pl dbamy o ochronę danych osobowych naszych użytkowników. Nasza polityka prywatności określa, jakie informacje zbieramy, w jaki sposób je przetwarzamy oraz jak je zabezpieczamy, zgodnie z obowiązującymi przepisami RODO. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych znajdziesz w zakładce “Regulamin i Polityka Prywatności” dostępnej na naszej stronie.