- Obecnie brak na stanie
Właściwości:
- działanie rozkurczowe, przede wszystkim w przypadku bólów miesiączkowych.
Regulamin i Polityka Prywatności
Dostawa i koszty wysyłki
Zwroty i Reklamacje
Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji
Pierzga to przetworzony przez pszczoły pyłek kwiatowy.
Poprzez proces przetwarzania pyłku przez pszczoły produkt zyskuje dodatkowe wartości odżywcze i lecznicze.
PIERZGA posiada w swoim składzie więcej witamin, kwasów organicznych niż pyłek kwiatowy
Zastosowanie pierzgi podobnie jak pyłku kwiatowego sprawia , że:
– następuje wyraźna poprawa metabolizmu
– wzrost sił witalnych (niweluje zmęczenie fizyczne, psychiczne i apatię)
– wzmocnienie, ale również jednocześnie odbudowa zmniejszonej odporności organizmu (!)
– zwiększenie wytrzymałości organizmu
– poprawa koncentracji
– regulacja pracy narządów wewnętrznych
– obniżenie poziom cukru we krwi
– wzrost poziom czerwonych krwinek, hemoglobiny i żelaza we krwi ( szybki wzrost hemoglobiny nawet o 30 % – dzięki czemu następuje szybka regeneracja organizmu, oraz poprawa wydolności)
– poprawa apetytu
– obniżenie poziom lipidów we krwi
– hamuje zmiany miażdżycowe i poprawia krążenie mózgowe (szczególnie polecany osobom starszym)
Bogaty skład pierzgi pozwala na zmniejszenie dawki !
Terapia pierzgą jest skuteczniejsza od terapii pyłkiem kwiatowym !
Pierzga podobnie jak Pyłek kwiatowy/pszczeli wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego.
Literatura medyczna w wielokrotnie donosiła o cudownej mocy sprawczej Pyłku Kwiatowego (pszczelego), oraz pierzgi.
Opublikowano setki pozycji książkowych poświęconych właściwością pierzgi, pyłku kwiatowego, miodu i propolisu.
Internet jest również kopalnia wiedzy na temat tej cudownej odżywki.
Poniżej informacja n/t składu pyłku kwiatowego
Pamiętaj ! PIERZGA JEST BOGATSZYM ŻRÓDŁEM WAROŚCI ODZYWCZYCH OD PYŁKU KWIATOWEGO
Pyłek pszczeli to zamienna nazwa pyłku kwiatowego.
Pyłek zawiera w swoim składzie:
∙ Co najmniej 16 witamin
∙ Ogromną ilość biopierwiastków
(co najmniej 5 makroelementów i 29 mikroelementów które zapewniają prawidłową budowę i metabolizm organizmu)
∙ Białko
(już ok. 40 g pyłku pokrywa dzienne zapotrzebowanie na białko)
Enzymy (determinują procesy metaboliczne i biochemiczne) Aminokwasy
Kwasy nukleinowe
∙ Lipidy w tym :
Fitosterole
– zapobiegają zawałom serca, chronią przed nowotworami
Kwasy tłuszczowe
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe
Fosfolipidy
∙ Cukry
fruktoza, glukoza
sacharoza
Cukry złożone
∙ Rutyna
Pyłek wykazuje właściwości detoksykacyjne czyli oczyszczające organizm z zalegających toksyn a jednocześnie ochronnie i odbudowująco (!) wpływających na wątrobę
Badania kliniczne potwierdzają, że spożywanie pyłku kwiatowego przez mężczyzn po 40 r. ż. minimalizuje ryzyko wystąpienia prostaty.
Pyłek Kwiatowy jest produktem chętnie polecanym przez naukowców osobom : wyczerpanym pracą fizyczną i psychiczną, aktywnym sportowcom, młodzieży i dzieciom w okresie intensywnego wzrostu, osobom starszym (szybsza rekonwalescencja), osobom po intensywnym leczeniu np. nowotworów itp.
Przedstawione powyżej zastosowanie Pyłku Kwiatowego/pierzgi jest jedynie niewielkim wycinkiem możliwości jakie można osiągnąć stosując kurację.